Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, Eskişehir Sanayi Odası ev sahipliğinde, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Teknoloji ve Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin teşrifleri ile gerçekleştirilen “Savunma Sanayi Buluşmaları Eskişehir” programına katıldı.

Türkiye’nin havacılık, savunma ve makine ve endüstri alanındaki milli gücünü buluşturan Eskişehir Endüstri Fuarı ve fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek olan ikili iş görüşmeleri ETO-Tüyap Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde başladı.

Başkan Şükrü Keskin’e TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Düzgün de eşlik etti. Başkan Keskin, “Savunma Sanayi Buluşmaları Eskişehir” programı çerçevesinde gerçekleşen toplantının ardından Eskişehir’in özellikle havacılık, makine imalat sanayi ve ileri teknoloji üretimindeki potansiyelini ön plana çıkaracak, bunun yanı sıra dünyanın ve Türkiye’nin bu alandaki lider firmaların yer aldığı Eskişehir Endüstri Ar-Ge Fuarı’nı ziyaret etti.

Fuardaki stantları ziyaret eden Başkan Keskin ile Düzgün, havacılık sanayisinde yapılan yatırımlar ve teknolojik atılımlara ilişkin yetkililerden bilgiler aldılar.

Diğer yandan Başkan Şükrü Keskin, Başkan Yardımcısı Ercan Düzgün ile birlikte gerçekleştirilen program sonrasında, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Başkan Yardımcısı Fatih Düş ile birlikte görüşme gerçekleştirdiler. Ziyarette her iki kurum arasındaki işbirliği imkanları ve projeler hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.

“SAVUMA VE HAVACILIK ALANINDA İSMİMİZ DUYULUYOR”

Başkan Keskin fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında önemli bir yol kaydettiği söylerken,21.yüzyılda ülkemizin uluslararası boyutta havacılık ve savunma adına dünyada adını duyuracağını aktardı.Bu alanda Türkiye’nin kabuğunu kırdığını vurgulayan Başkan Keskin,güçlü Türkiye’yi inşa etme noktasında küresel boyutta oyun sahnesine çıkıldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim