Seçimlerde Ak Parti’yle kıyasıya bir yarışa giren ve 37 oy farkla belediyeyi elinde tutmayı başaran Gölpazarı’nın CHP’li Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, sonucun kesin olduğunu ve değişeceğini düşünmediğini söyledi. İnönü Zaferi’nin 93’üncü yıldönümü kutlamalarına katılan Kazıcı, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gergin bir ortamda geçen seçimler sonuçlandı. Yer yer itirazlar var. Bizim ilçemizde de birçok sandıkta itiraz geldi. Zannediyorum bugün de itiraz için hazırlanıyorlar. Fakat seçim sürecinde, oy kullanma sürecinde herhangi bir itiraz ya da sorun yok. Herhangi bir problem yok. Akşam tutanaklar bağlandı, bütün partilerin üyeleri, gözlemcileri, sandık kurulu başkanları sandık tutanaklarına herhangi bir itiraz olmadığına dair imzalarını attılar. Dolayısıyla, oy verme sürecinde, seçimi etkileyecek bir problem de yaşanmadı. Bunlar sadece, akşam saatlerinde seçim sonuçları belli olduğunda tutanaklar yazılmaya başlayınca, arkadaşlarımızın matbu olarak hazırladığı itiraz dilekçeleri. Bunlar yok hükmündedir. Bundan sonra yapılacak itirazlar da herhangi bir şey ifade etmiyor. Seçimler ilçemizde herhangi bir şaibe olmadan, gayet güzel ve sağlıklı bir şekilde tamamlanmıştır.”

Seçimlerde itirazların yapılmasının normal olduğunu belirten Kazıcı; “Bular olacaktır, normaldir. İtirazların sonucu etkileyeceğine inanmıyorum. Seçimleri kazanan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde hemşerilerimiz için, ilimiz için güzel hizmetler yaparız.” ifadelerini kullandı.

“Seçimden acilen ders çıkarmak zorundayız”

Bilecik’te CHP’nin 3. Parti olması konusunda da açıklama yapan Kazıcı, “Beklenmedik bir sonuç alındı. Ama inanıyorum ki Bilecik’teki örgütlerimizle oturup kendimizle ilgili bir özeleştiri yapacağız. Sonucun sebebini hızla araştıracağız. Çünkü önümüzde arka arkaya seçimler var. Bu seçimden acil ders çıkarmak zorundayız.” şeklinde konuştu.  

 

Editör: TE Bilişim