Cafer Elmas

                Çınar marketlerin bulunduğu adadaki dükkanların ihalesi kıran kırana geçerken rakamlar  210 ile 461 bin TL arasında fiyatlarla alıcı buldu. Dükkanların üst kısmında bulunan ve 1,5 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan kıraathaneye ise alıcı çıkmadı.

                Ne varki ihaleye itiraz yapıldı. İtiraz gerekçesi ise ihale şartnamesinin 4. maddesinde yeralan 10:00  olan ihaleye saatinde 10:00'dan önce ihale dosyasının verilmesi gerekirken, 2 ve 3 nolu dükkan ihalesine Edebali Turizmciliğin dosyalarının ihale anında elden alındığı ve bu firmanın 7 ve 8 nolu  dükkan ihalesine girmek istediği esnada ihale dosyalarının alınmaması oldu. İhale esnasında bazı katılımcılarında dosyaları alınmazken, 2 ve 3 nolu dükkan alışlarına giren Edebali Turizm  şartnamenin 4.maddesinde yeralan saat 10:00'dan önce ihale dosyasını Belediye ihale yetkililerine teslim edilmesi gerekirken ihale esnasında verdikleri ve İhale Komisyonu tarafından kabul edilerek ihaleye alınmaları gerekçe gösterilerek itiraz edildi.

                İtiraz dilekçesini de Edebali Turizm yetkilileri İhale Komisyonu'na sundu. Bu gelişmeler sonrası İhale Komisyonu Başkanı Abdullah Tetik, itirazı değerlendireceklerini ve ihale komisyonu olarak karar vereceklerini açıkladı. Varsa yanlışında gereğinin yapılacağını belirtti. Bu gelişmeler sonrası yapılan ihalenin kural hatası sonucu iptalinin de söz konusu olduğu, iptalin 2 ve 3 nolu dükkanlaramı yoksa tamamınamı yansıyacağı merak edilirken ihale komisyonunun alacağı karar merakla bekleniyor.



Editör: TE Bilişim