Dünkü gazetemizde yayınlanan haberde, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin'in bir paylaşım sitesinde yazmış olduğu  CHP eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP'ye oy veren seçmene yönelik ağır sözlerin cezasız kalması yönünde  İl Disiplin Kurulu tarafından 6'ya 3 oyla ceza verilmemesinin öngörüldüğünü belirtmiş, Didem Gültekin'in İl Disiplin Kurulu tarafından aklandığını yazmıştık.

Bu  kararın alınmasının ardından aradığımız ve kararı veren İl Disiplin Kurulu üyelerinin isim listesini istediğimiz İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet, listeyi vermezken, parti sekreterine de verilmemesi yönünde talimat verdiğini öğrendik.

Bu gelişmelerin ardından, devlet sırrı gibi saklanan İl Disiplin Kurulu listesine biz ulaştık.

Listede yeralan isimler şöyle: Haşim Bayram, Erkut Akkoy, Coşkun Aksu, Mehmet Cansız, Yaşar Çeker, Neşe Oğuz, Efsun Gönül Şahin, Cemil Rıza Toklucu, Nurdan Yılmaz.

Didem Gültekin için, İl Disiplin Kurulu üyelerinden kimin ceza alması yönünde oy kullandığı, kiminde ceza almaması yönünde oy kullandığı bilinmez ama bu konunun partiyi ikiye böldüğüne ilişkin iddialarda gazetemize gelen duyumlar arasında.

Editör: TE Bilişim