Cafer Elmas

AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, uzun süreli suskunluğunu bozarak kendilerini sivil insiyatif üyeleri olarak tanıtan bazı kişilere göndermede bulunarak ağır konuştu.

“Bugüne kadar sustuysak korkumuzdan değil efendiliğimizden, parti ahlakımızdan” diyen Kurtulmuş, “bizim menfaat şebekeleriyle, dalkavuklarla, çakallarla, mafya kırıntılarıyla, toplumun tepkisini çekmiş insanlarla siyaset görüşümüz asla olamaz” dedi.

 Kurtulmuş, kendisi ile ilgili yapılan hakaretlere ve eleştirilere cevap vererek, üslubunu biraz daha sertleştirdi ve haksız yere kendi şahsını eleştiren bazı kişi ve gruplara göndermede bulunarak, “bir yerlerden kendine menfaat devşirmek isteyenler, bir yerlere yaranmak isteyenler il başkanına saldırıya geçiyorlar. Bir maymunun muz kapmak için takla attığı gibi, kişiler gidin menfaat elde edeceksin orada takla atın. Ramazan Kurtulmuş üzerinde karalama, çamur atma yaparak kendinize menfaat sağlamaya çalışmayın. Bir isteğiniz varsa gidin oralarda dalkavuklukmu yapacaksınız, cambazlıkmı yapacaksınız gidin o makamlarda yapın. Beni karalayarak bir yere varmaya çalışmayın. Benim gerçekten eksiğim, suçum noksanım varsa bunlar üzerinde eleştirin değerlendirme yapın parti üzerinden eleştirin. Boş yere çamur atmayın” dedi.

Ramazan Kurtulmuş: “biz siyaseti hesap üzerine kurmadık. Hesap üzerine siyaset yapanlar yolda kalırlar. Ben Başbakanı kendime örnek almış bir kişiyim. Bana en fazla gerçekleştirmek istediğiniz ne diye sorduğunuzda kurumsallaşmış, profesyonelleşmiş bir teşkilat yapısıdır. Teşkilat yapısının içerisinde insanların sevgisini kazanmış, alçak gönüllü,  toplum tarafından kabul gören bir tabloyu ortaya koymak için bu zamana kadar mücadele ettik. Bizim makam, mevki peşinde olanlarla siyaset yolculuğumuz olmaz. Tabloyada bakarsanız bunu görürsünüz. Çıkar hesapları içerinde olanlar her zaman olmuştur ama onlar ara ara kaybolur giderler. Bizim hesabımız AK Parti’yi her zaman güçlü kılmak ve her geçen gün puanımızı artırmak. %24’le başladığımız puanımızı %43’e çıktı. Önümüzdeki genel seçimlerde %50 bandına yaklaşmak. Bize ne görev verilirse biz onu yaparız. Şimdi birileri bir hesabın peşinde. Dışarıda özellikle parti misyonuna uymayan, partide yer almak istemişlerdir alamamışlardır, bizim menfaat şebekeleriyle, dalkavuklarla, çakallarla, mafya kırıntılarıyla, toplumun tepkisini çekmiş insanlarla siyaset görüşüm asla olamaz. Biz insanlar tarafından sevilen, insanları seven, sevgili insanlarla yol yürümeye niyetimiz var. Bugüne kadar aynı düşüncelerle yürüdük. Bir yerlerden kendine menfaat devşirmek isteyenler, bir yerlere yaranmak isteyenler il başkanına saldırıya geçiyorlar. Bir maymunun muz kapmak için takla attığı gibi, kişiler gidin nerede menfaat elde edecekseniz orada takla atın. Ramazan Kurtulmuş üzerinde karalama, çamur atma yaparak kendinize menfaat sağlamaya çalışmayın. Bir isteğiniz varsa gidin oralarda dalkavukluk mu yapacaksınız, cambazlık mı yapacaksınız gidin o makamlarda yapın. Beni karalayarak bir yere varmaya çalışmayın. Benim gerçekten eksiğim, suçum noksanım varsa bunlar üzerinde eleştirin değerlendirme yapın parti üzerinden eleştirin. Ama bir yerlere yaranmak, bir yerlerden menfaat sağlamak için gelip bana çamur atmayın bu hiç etik olmuyor zaten bugüne kadar amacına ulaşmadığı gibi bundan sonrada ulaşması mümkün değildir diyorum. Benim kendi ticaretime ve aileme kadar bir sürü hakaretler olmasına rağmen bu hakaretlere karşı ne basında, nede sağda solda bir karşılık vermemişimdir. Biz korkumuzdan değil, biz bu partiye bulunduğumuz makama saygımızdan dolayı konuşmuyoruz. Muhatap almıyoruz. Her seçim öncesi gelip bize çamur atarlar. Hukuk noktasında, hak arama noktasında yollar açık. Küfüre varan noktada biz küfre, hakarete mağruz kaldık ama sesimizi çıkarmadık. O da makamımıza olan saygımızdan. Her seçim döneminde benim aleyhime yazı çıkar ama biz eğilip bükülmeyiz’ dedi.

Editör: TE Bilişim