CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, geçtiğimiz günlerde bir ulusal yayın organında, hakkında çıkan ve bir kişiyi öldüresiye dövdüğü iddia edilen haberle ilgili basın açıklaması yaptı. Çalışkan, yansıtılanların gerçeği yansıtmadığını belirttiği açıklamasında, eşiyle birlikte bir restorandan çıktığında bahsi geçen şahsın aracının bagajına işediğini gördüğünü ve kendisini uyardığında da bu şahsın kendisine sinkaflı küfür ettiğini ve saldırısına maruz kaldığını belirtti. Şahsa kesinlikle vurmadığının altını çizen Çalışkan, ayakta duramayacak kadar sarhoş olan bu kişinin kendisine tekme atmak isterken düştüğünü ifade etti ve konuyla ilgili tehdit mesajlarına da değinen Çalışkan, “Bu kişi ile telefon bağlantımız yok, kendisine kim mesaj attı bilemiyorum ama araştırsınlar hayatımda hiç böye bir şeye karışmadım, olaydan sonra üzüldüm, ve bu şahsa yardımcı olmak da istedim. Bu kişi kamyoncuymuş, gerekirse kamyonunda da çalışırım dedim, ama olay daha sonra maddi tazminat davasına dönüştü. Benden 30 bin lira istediler ben de bu miktarı karşılayamayacağımı söyledim, olay şu anda yargıya intikal etti. Tekrar söylüyorum, ben bu şahsa kesinlikle vurmadım, kendisinin de hastanede söylediği ilk ifadesi araçtan düştüğü şeklindedir. Şahıs beni ısırmıştır, ben de konu uzamasın diye hastanedeki raporumda kendimi ısırdığımı söyledim. Hiç insan kendini ısırır mı? Raporlar mahkemeye sunulmuştur. Gerçek mahkemede ortaya çıkacaktır. Sizlerin de bu davanın takipçisi olmasını istiyorum.” dedi.
Basın açıklamasına Bozüyük Merkez İlçe Başkanı İhsan Esel, Osmaneli Merkez İlçe Başkanı Faik Üstün, Söğüt Merkez İlçe Başkanı İsmet Tunca, Yenipazar Merkez İlçe Başkanı İsmail Kaya ve Pazaryeri Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Berk de katılarak Çalışkan'a destek verdi.

Haber:

"CHP’li başkan hayat kararttı

Bilecikli 3 çocuk babası Ayhan Güven, restoran çıkışında tartıştığı CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan tarafından öldüresiye dövüldü. Diz kapağı parçalanan ve 4 kez ameliyat olan Güven sakat kalabilir

Bilecik'te bir seramik fabrikasında şoför olarak çalışan Ayhan Güven (40) 2 Nisan'da Şelale adlı restorana gitti. Yemeğin ardından evine dönmek üzere ayrılan Güven, karanlık bir noktada tuvalet ihtiyacını giderdi. İddiaya göre; buna tanık olan CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Güven'e bağırarak vurmaya başladı. Arbede sırasında sert bir cisimle dizinden yaralanan Ayhan Güven, acı içinde kıvranmaya başladı. Ambulansla Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayhan Güven'in diz kapağının parçalandığı belirlendi. İlk tedavisinin ardından İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ayhan Güven, 4 ameliyat geçirdi. Dizine platin takılan Güven'in yaralarının, şeker hastalığı nedeniyle zor kapandığı belirtildi.

CHP'Lİ VEKİL TBMM BAŞKANI'NI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ!

"BEN DE CHP'LİYİM"

Kamyon şoförü Ayhan Güven, yaşadığı korkunç geceyi SABAH'a anlattı. "Babam, CHP Bilecik teşkilatında görev yaptı. Ben de CHP'ye oy verdim" diyen Ayhan Güven, kendisini bu hale CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'ın getirdiğini söyledi. Karanlıkta yolun uzağında küçük tuvaletini yaptığı sırada saldırıya uğradığını anlatan Güven, "Sizi tanıyorum. Babam da bir dönem İl Genel Meclisi üyesiydi. Yapmayın" dedi. Buna rağmen saldırı devam etti. Çalışkan ve eşi olduğu tahmin edilen kadın, yerde yaralı yatan Ayhan Güven'e vurmayı sürdürdü. Ayhan Güven, avukatı Rıdvan Yıldız aracılığıyla Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili görüşmek istediğimiz CHP İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, SABAH muhabirini dinledikten sonra "Beni daha sonra arayın" dedi. Ancak daha sonra telefona çıkmadı. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise Ayhan Güven'i yalan söylemekle itham edip, telefonu SABAH muhabirinin yüzüne kapattı.

'GEÇMİŞ OLSUN' YERİNE TEHDİT

En büyüğü 15 yaşında üç çocuk babası olan Ayhan Güven yaklaşık bir aydır hastanede hareketsiz yatıyor. CHP'den hiç kimsenin kendisini arayıp "Geçmiş olsun" bile demediğinden yakınıyor. Güven, "Aynı zamanda nikâhımı kıyan CHP milletvekili Yaşar Tüzün, akrabalarımla haber göndererek 'Konuyu kapatalım, tatlıya bağlayalım' demiş. Her seçimde annemin babamın yanına gidip oy isteyen insanlar, bir kere arayıp, 'nasılsın, neye ihtiyacın var' diye sormadı. Üstelik cep telefonuma tanımadığım kişilerden 'Konuyu kapat, yoksa senin için kötü olur' şeklinde tehditler içeren iki mesaj geldi" dedi. Bir aydır çalışamadığını ve evine ekmek götüremediğini anlatan Ayhan Güven, "Çocuklarımı göremedim. Psikolojik tedavi de görüyorum. Sakat kalma riskim de var" diye dert yandı."

Editör: TE Bilişim