Uzun süredir Kardiyoloji uzmanı sıkıntısı yaşayan Bilecik Devlet Hastanesi, sonunda en önemli doktor olan Kardioloji doktorlarına kavuştu.

Bilindiği gibi, 8 ay önce Bilecik Devlet Hastanesi'nde göerv yapan doktorların  ardı ardına ayrılması neticesinde kalp doktoru eksikliği yaşandı.       Hastane yönetimi Bozüyük Devlet Hastanesi'nde ki iki doktordan birini geçici görevlendirdiği Bilecik Devlet Hastanesi'nde saat 17:00'den sonra kalp şikayetiyle hastaneye gelenler doktorlar tarafından Bozüyük'e yada Eskişehir'e gönderiliyordu. Bu yaşanan sıkıntıları defalarca gündeme getirmemizin hatta işin içine ima katarak Küplülü Yaşar'ın Başbakanı telefon ile arayıp Kardiyoloji doktoru istediğini belirtmemizin ardından Bakanlık tarafından  yapılan atamalar ile geçtiğimiz hafta 2 Kardiyoloji doktoru Devlet Hastanesi'ndeki yeni görevlerine başladılar.

Doktorların ilk görev yerleri olan Bilecik Devlet Hastanesi'nden şuan için memnun oldukları gözlenirken, vatandaşların dileği bu doktorlarında kısa sürede ilimizden ayrılmaması oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Ramazan Aslan, ihtisasını Konya’da tamamladı. Henüz 5 aylık Kardiyoloji uzmanı olan 31 yaşındaki genç doktorun ilk görev yeri Bilecik oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan,  Uz. Dr. Erdoğan Sökmen ise 30 yaşında. Uzmanlığını Ankara’da tamamlayan Sökmen’in de ilk görev yeri Bilecik.
      

Dr. Ramazan Aslan, “Burada 2 kardiyoloğuz. Bilecik’te de oldukça fazla Kardiyoloji hastası var ve epey de Kardiyolog sıkıntısı yaşanmış. Hastalar da bu durumdan ötürü sıkıntı yaşamışlar. Hastanemizde çoğu imkan var. Efor testi olsun, EKO (Transtorasik Ekokardiyografi) olsun, Holter olsun bunlar gelişmiş Kardiyoloji kliniklerinde olan cihazlar. Özellikle EKO ve Holter her yerde bulunamıyor ne yazık ki. Bununla birlikte çok ileri tetkikler gerektiğinde hastalarınızı Eskişehir’e yönlendirmek durumundayız. Eksik olarak, anjiyo cihazımız yok biliyorsunuz. Bununla birlikte, hastaların Kardiyolojiye bakışları çok önemli. Henüz 3. günüm olmasına rağmen görüyorum ki Bilecikli hastalar çok bilinçli. Hastalarımızın sıkı takibe gelmeleri çok önemli. Kalp krizi geçiren hastaların yarısı hastaneye gelmeden evde kaybediliyor ne yazık ki. Bu yüzden düzenli kontrollerine gelmeleri önemli” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim