Cafer Elmas    Bilecik'te Tıp Bayramı etkinlikleri 112 Acil Servis doktoruna yapılan saldırı ile gölgede kaldı. Bilecik Devlet Hastanesi'nde üzücü bir olay yaşanırken, 112 Acil Servisi'ndeki pratisyen doktor Ali  Kaya  psikolojik hatalığı bulunan İbrahim Çelik’in saldırısına uğramıştı. Boynuna ayak darbesi alan  Doktor Kaya, yere yığılmış ve beyin travması şüphesi ile Bilecik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Yaşanan bu olay nedeniyle mesai arkadaşları iş bırakma eylemi yaparak saldırıyı kınadılar. Bilecik Devlet Hastanesi, önünde toplanan Doktorlar, Hemşireler ve sağlık çalışanları doktor arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını açıklarken, Gastroloji Doktoru Mustafa Çelik, basın açıklaması yaparak acilde gönüllü olarak çalışan doktor arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, özverili çalışmalarına rağmen şiddete mağruz kaldıklarını  sağlık sistemindeki iyileşmenin sağlık çalışanlarının sayesinde olduğunu belirtti. Çelik, buna rağmen şiddete mağruz kalmalarının nedenini anlayamadıklarını belirterek üst düzey sağlık yetkililerinden bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

Doktorlar, Hemşireler ve Sağlık çalışanları Bilecik Devlet Hastanesi'nin önünden alkışlar ile  112 Acil Servis önüne kadar yürüyerek saldırıyı protesto ettiler. 112 Acil Servis önünde  Bilecik Tabipler Odası Başkanı Ethem Dağlı, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınarken, doktor arkadaşlarına yapılan saldırıların  azalacağına her geçen gün arttığının altını çizdi.  İş bırakma eylemi yaparak sadece bugüne has randevulu hastalara bakılacağını, hiçbir hastaya özveri gösterilmeyeceğini belirten Dağlı, kendilerini anlamayan insan yerine koymayan her türlü sisteme de karşı çıkacaklarını söyledi. Daha sonra doktorlar saldırıya uğradıktan sonra Bilecik Devlet Hasnesi'nde tedavi gören  Doktor Ali Kaya'yı ziyaret ettiler.

Saldırıya uğrayan Doktor Ali Kaya, gazetecilere olayı anlatırken halen olayın şokunda olduğu gözlendi.

Hastanın 112 Acil’e sağra hastalığından dolayı geldiğini kendisinin o esnada muayene ettiği hastayı bırakarak hemen hasta İbrahim Çelik’e müdahale ettiğini belirten Doktor Kaya, hastanın epilepsi kasılmaları bulunmadığını, tedavisini gerçekleştirdiğini ve nöroloji doktoruna haber verdiğini belirterek, tüm tetkiklerini yaptırdıktan sonra hastayı  müşahade altına aldığını söyledi. Daha sonra başka hastayı muayene ettiği esnada dışarıda bağırışların ve küfürlerin olduğunu duyduğunu anlatan Doktor Kaya, başka bir hastanın geldiğini ve sıkıntılı durumda olduğunu düşündüğü ve hemen dışarı çıktığında müşahade odasına gittiğinde diğer doktor arkadaşının bu hastaya müdahale ettiğini gördüğünü belirtti. Hastanın ailesi tarafından fenalaştığına ilişkin şikayet geldiğini kendisinin de kendi hastası olduğu için yeniden müdahale etmek istediğinde ve yanına yaklaştığında bir anda hastanın kendisine tekme attığını ve  boynuna aldığı bu tekme darbesi ile yere yığıldığını söyleyen Ali Kaya, baş dönmesi olduğu ve beyin travması şüphesi ile tedavi gördüğünü aktardı. Doktor Kaya, şuan için iyi olduğunu fakat hastanın neden böyle bir şey yaptığını da anlayamadığını sözlerine ekledi.
Saldırgan önceki dönemlerde Vali Yardımcısı Metin Çınar'a da gözüne yumruk atma suretiyle zarar verme eğiliminde bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim