Kıymet Aslan
Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı Eylül ayı ilçe danışma toplantısını Bayırköy'de gerçekleştirdi. Merkez  İlçe Başkanı Serkan Yıldırım'ın yaptığı açılış konuşmasında, seçim öncesi vatandaşın aklını karıştıracak bir çok olayların daha önceki seçimlerde de karşılaştıklarını söyleyerek Mart 2014 seçimlerinde bu tür olayların yaşanması ihtimaline karşı teşkilat üyelerini uyardı.
Devamında ise büyük bir partinin Ak Parti'ye geçeceğini açıkladı. Fakat Ak Parti'ye geçecek olan parti gizli tutularak, Eylül ayı İl Danışma toplantısında rozet takılacağını söyledi. 
Yıldırım konuşmasının devamında ise “Geçmiş dönemlerde hatırlarsanız 2002-2004-2007-2009-2011 her seçim öncesinde gezi olayları gibi bir çok olaylarla karşı karşıya kaldık. Kimisinde e-muhtıra, cumhuriyet mitingleri düzenlendi. Faili meçhul cinayetler işlendi, terör olayları hızlandırıldı ve önümüzde de sıcak geçecek 6-7 aylık bir dönem var. Muhalefet ve yandaşları dış güçler boş durmayarak mutlaka hareketler yapacaklar. Bizler her zaman olduğu gibi sabırlı olmalıyız. Seçim dönemine kadar dikkatli olmalıyız. 99 seçimlerinde ana muhalefet partisi her ay bir temel her ay bir açılış diye başladılar, yaptıkları benim hatırladığım kadarıyla tepebaşında özel bir sektör heykel dikti. Bin Lira ile vatandaşlarımızın hepsini ev sahibi yapacaklardı. Hamsu köprüsünü  3.5 yılda uzun geldi, kısa geldi tek şerit olan köprünün 2. Şeridini açmak tam 3.5 yıl sürdü ve açamadılar onu da açmak bize nasip oldu. Hızlı tren projesi için yapılan köprüleri, viyadükleri, karayollarını gördüğünüzde belki milyonlarca hamsu köprüsü yapar. Kalkmışlar şuanda bizlere rakip oluyorlar, önümüzdeki seçimlerde seçimleri kazanacağız buna inanıyoruz. 2 Mart 2013'ten itibaren Merkez İlçe Teşkilatı olarak 2431 üye yaptık. Ve şuan ki toplam üye sayımız 6487'ye kadar ulaştı.  Bugünkü toplantımızın soru-cevap şeklinde geçmesini temenni ediyorum , seçimlere kadar biz bunu 7500 kişiye çıkartma hedefindeyiz.
Buradan bir açıklama daha yapmak istiyorum.  Eylül ayı İl Danışma Toplantısında büyük bir muhalefet partisinin üyelerini Ak Parti teşkilatımıza dahil edeceğiz. Hangi parti olduğu sürpriz olsun, açıklamıyorum fakat Ak Parti teşkilatına dahil olacaklar. İl Danışma toplantısında rozet takılacaktır”diyerek Ak Parti'ye yeni isimlerin geçeceğini açıkladı.
Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy'de yapılan bazı çalışmaları anlattı. İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş siyaset değerlendirmesi yaptı.  Soru- Cevap Kısmına geçildi.

Editör: TE Bilişim