İddialı sözler sarf eden ADD İl Başkanı Köse, Taksim meydanında ve Bilecik’teki eylemler hakkında gazetemize açıklama yaparak değerlendirdi.  AKP hükümetinin içeride ve dışarıda izlenen tüm politikaların iflası olduğunu, çeşitli dayatmaların yapıldığına dair, direnişçilere karşın orantısız güç kullanıldığına temas ettiği açıklamasında tüm yaşananların sonucunu “Halk Cumhuriyetine, devletine sahip çıkacaktır” şeklinde açıkladı.

Köse,  “Taksim Gezi parkında Hükümetin özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  AVM yapılması ısrarı ve o alanda geçmişte olan topçu kışlasının yeniden yapılması dayatmasına karşı Taksim Gezi parkı platformu adında oluşan platform orada çadırlar kurarak, orada nöbet tutarak bu yapılan uygulamaları protestoya başladılar. Ama bir gün  sabaha karşı 31 mayıs 2013 günü polisin aşırı güç kullanarak orada kurulan çadırları talan etmesi, oradaki kişilere gaz bombası, biber gazı ,coplarla ve tazyikli suyla müdahalesi sonucu halkta bunları veren yayın organlarını izleyerek bir öfke doğdu, halkın bu öfkesi dinmedi hala şu an itibari ile bile yani 19 Haziran bu gün itibari ile bile devam etmekte bu olay oradaki 3-5 tane ağacın sökülmesi olayını aşan bir olay bunun altındaki derin sebepleri incelemek gerekli ,halkımızın öfkesini körükleyen onlarca sebep  var. Çünkü iktidara gelen AKP hükümeti özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tek adam diktatörlüğüne giden bir icraatla ülkeyi yönetiyor. Halkımız 11 yıldır bunu görüyor , sessiz bir şekilde takip ediyordu ama bir kıvılcım bekliyormuş ki ,Gezi parkı olayı bu süreci kıvılcımla yan bir süreci başlattı.Bastırılmış yay misali fırlayan bu halk durduk yerde bu öfkeye kapılmadı. 11 yıldır hayatımızın her alanına müdahale eden  bir zihniyet var karşımızda. Kaç çocuk yapacağımızdan, nasıl giyineceğimize kadar, alkol alıp almayacağımıza kadar okulların neredeyse tamamına 4+4+4 sistemiyle İmam hatipleştirilmesine giden, laiklik karşıtı uygulamaları ile öfke uyandıran ve en sonunda da insanların isyan etme noktasında belirleyici özellik kazandı. Ardından “ iki ayyaşın çıkarttığı yasaya mı inanıyorsunuz” sözü ipleri kopartan son nokta olmuştur. Burada kastedilen Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşı İsmet İNÖNÜ’dür.  ATATÜRK’e laf uzatmayı halkımız hazmedemedi haklı olarak. Bu isyan artık yaşam tarzımıza müdahaleye dur demenin bir isyanıdır.

Bu içeride ve dışarıda izlenen tüm politikaların iflasıdır. Bakınız özelleştirme daire başkanlığı satmadık yer bırakmadı ben buna özelleştirme değil peşkeş çekmek diyorum.  Bütün devletin üretim araçları Yerli yabancı gruplara peşkeş çekildi.  Başbakan da kalkmış diyor ki “faiz lobisiyle uğraşıyorum bunların isyanıdır bu” diyor bu faiz lobisini yaratanlar bunlardır. Türkiye ekonomisini sıcak para ekonomisine dönüştüren faizcilerin, hortumcuların rantına mahkum eden bunlardır. 80-90 yıllık Cumhuriyetin bütün kazanımlarını ,  iktidarları zamanında satıp tüketen bu iktidardır. Hep rant ekonomisini uygulayan bu iktidardır. Bu gün 3. Boğaz köprüsü ve çevresi dediğiniz zaman işte Taksim Gezi parkında ille AVM ille Topçu kışlası dediğiniz zaman rantçılığa hizmet ediyorsunuz. Bakınız bu gün ekonomimizde yabancıların yöneltimine girdi bankalar, sigorta şirketleri, borsa bunların hepsi şu anda yabancıların elinde.Bunlar halk tarafından bilinmiyor mu işte bu öfke bunların bileşenlerinin sonucudur.”dedi.

“Bir avuç genç oturma eylemini başlattı ve 1000 kişi oldu”

ADD Bilecik İl Başkanı Fevzi Köse, çeşitli iddialarda bulunarak “Bakın Büyük Ortadoğu projesi diye bir proje var Amerika’nın dayattığı ama bu gün çökmüştür.  Bu proje bütün komşularımızla ülkemizi savaş haline getiren bir politikaya dönmüştür. Bizim Suriye halkıyla  ne alıp veremediğimiz var.Dün Esat ve ailesi ile tatiller yapan Başbakan Amerika’ nın dayatmasıyla bizi komşularımızla savaş durumuna getirmiştir.Bakınız kardeş kavgasını körüklemek için Hatay da 52 tane canımızı verdik.Yarın vermeyeceğimizin de  garantisi yok.Bu insanlar bunun için isyan ediyorlar Taksimde  ve her yerde. Bilecik yerelinde de bu protesto eylemleri yapıldı bir avuç genç oturma eylemini başlattı ve 1000 kişi oldu ve kendiliğinden kitlesel bir eyleme dönüştü . Burada Bilecik Emniyetine de teşekkürü borç biliyorum gayet olgun bir şekilde yaklaşım gösterip insanların protesto haklarını gözettiler. Ben bu protestoların doğru ve haklı olduğuna inanıyorum çünkü iktidar yüzde 50 benim, ben bunları evde zor tutuyorum mantığıyla ayrıştırdı, ötekileştirdi. Sadece yüzde 50’nin başbakanıyım sizlerin değil mantığına getirdi. Bu tamamen yanlıştır. Bu insanların öfkesi bundandır bizleri adam yerine koymayan iktidara karşı her türlü baskıya karşı o gaza, tazyikli suya ki tazyikli suyun içinde de kimyasal maddeler var.Bu gün İstanbul Kimya Mühendisleri Odası başkanı Ulusal kanalda açıkladı, basına açılamalarını verdi. Yüzlerce insanımız yaralı ölümler oldu ama insanlar her türlü baskıya şiddete rağmen hala alanlarda biber gazı tazyikli  su yemekten bu halk zevk mi alıyor  ama halk bu baskıya dur demek için her türlü direnişi dayanıyor. İşin özeti 11 yıldır halkın bastırılmış duyguları açığa çıktı. Hükümetin istifasını isteyen davetler çoğaldı. Ben inanıyorum Türk halkı buradan çıkışı bulacaktır. Milli değerlerine sahip çıkan Milli bir devletini kuracaktır. Cumhuriyetine, devletine sahip çıkacaktır. Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı olarak tüm halkıma saygılar sunuyorum.”diye söyledi.

Editör: TE Bilişim