Cafer Elmas

Tüm yurdu ve Bilecik'i etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. İlk başta ilimizde de trafik olsun, Belediye ekipleri olsun, Karayollarının özelleştirerek anlaştığı firmalar olsun sınıfta kalsalar da ardından çalışmaların hızlandığı ve her mahallede bir kepçenin, greyderin ve polis arabalarının görev yaptığı görüldü.

Valilikte oluşturulan kriz masası mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmak için uğraşırken birisi göze çarptı. İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'nun sabaha kadar uyamadığı ve bizzat kendisinin telsizden ekipleri yönlendirdiği gözlendi.

Özellikle trafik akışının durduğu yayaların yürümekte zorlandığı kar yağışında Belediye ekipleri  Karayollarının özel şirketleri ve emniyet güçleri var güçleri ile çalışarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştılar. Ne varki kesilmeyen kar yağışı temizlenen yerlerin kısa sürede yeniden karla kaplanması, kış lastiği olmadan yola çıkan sorumsuz sürücülerin genellikle yaşattığı yol kapamalarına trafik ekipleri müdahale ederek yolu ulaşıma açmaya çalıştılar. Gündüz saat 14:00’te kapanan İstanbul- Ankara-Antalya yolu gece saat 11.00 sularında ulaşıma tek yönlü olarak açılabildi.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, bizzat kapanan yola gitmeyi başararak ekipleri yönlendirdi.  Gece 01:30’daa Bilecik'e dönen ve buradaki ekipleri yönlendiren Özüdoğru, gece saat 03:00 sularında gazeteciler ile görüşerek yol durumları hakkında bilgi verirken Müdürün sabaha kadar uyumadığı gözlendi.

Sabahın ilk ışıklarında saat 08:00’de yine telsizden adı duyulan İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'nun ekiplerini bizzat kendisinin yönlendirerek yol açma çalışmalarına ve alınacak tedbirlere yönelik talimatlar verdiği görüldü.

 

 

Editör: TE Bilişim