Ertuğrulgazi Mahallesi'nde Diş Hastanesi, çeşitli siteler ve okulların bulunduğu Cevahir Caddesi, Candan Sokak, Şahika Sokak, Cennet Caddesi, Muzaffer Sokak, Akif Güngör Caddesi, Yediler Caddesi, PTT Konutlarında oturan vatandaşlar mahallelerindeki hafriyat sahasında kamyonlardan inen taşların mahallelerindeki kanalizasyon borularını patlatması ile lağım kokusundan şikayetçi olduklarını dile getirmişlerdi.

Bu durumu Belediye-'ye iletmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlar gazetemize gelerek şikayetlerini dile getirmişlerdi.

Gazetemizde çıkan haber üzerine harekete geçen Başkan Yağcı'nın talimatları doğrultusunda Belediye yetkilileri söz konusu konu ile ilgilenerek gerekeni yapacaklarını belirttiler.

Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ile birlikte mahalledeki kanalizasyon sıkıntısının yaşandığı yere giderek incelemelerde bulundular.

En kısa zamanda gerekeni yapacaklarını ve buraya İller Bankası'nın proje hazırladığını ve arıtma tesisinin yapılacağını belirten Belediye yetkilileri, vatandaşlara gerekenin yapılacağını ilettiler.

Başkan Yağcı'dan Özür

Mahalle sakinlerinden özür dileyen Başkan Selim Yağcı, kendisinin bu durumdan haberi olmadığını daha önce hafriyat için gelen şikayetleri bildiğini ve o mahallede kendi-sinin bizzat giderek inceleme yaptığını belirterek, İller Bankası'na arıtma tesisi için başvurduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını belirtirken arıtma tesisinin yapılmasının ardından bu alana park yağmayı düşündüklerini iletti.

Lağım çukurunun bu şekilde olmasına ilişkin kendisine gelen bir şikayetin bulunmadığını anlatan Yağcı, vatandaşların haklı olduğunu ve ekiplerine hemen gerekeni yapılması için talimat verdiğini söyledi. Başkan Yağcı, Bilecik’te yeni hafriyat yeri aradıklarını, bulunacak yere hafriyatların dökülmesinin de sağlanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim