Emine Türksoy

İl Genel Meclisi Nisan Ayı ikinci birleşimi  önceki günün aksine sakin geçerken, Komisyon üye seçimleri yapıldı. Başkanlık Divanı Katip üyeleri, Encümen üyeleri ve Komisyon üyelerinin seçimlerinin yapıldığı birleşimde İktidar ve Muhalefet partilerinin birlikte hareket ettikleri gözlendi.

NİHAL ARSLAN YERİNİ KORUDU, OĞUZ SERTLER’İN YERİNE HAKAN ÖZKAN GELDİ

Katip Asil üyeliklerine AK Partili Nihal Arslan ve Hakan Özkan 20’şer oyla seçilirken; AK Partili Necati Keser 20 oyla, MHP’li Orhan Uğur ise 17 oyla yedek üyeliklere seçildiler.

PAZARYERİ, OSMANELİ, YENİPAZAR ÜYELERİ ENCÜMEN’DE

Gizli oy açık tasnif usulü yapılan Encümen üyeliklerine MHP ve CHP’li gruplardan aday gösterilmedi. AK Parti grubu adına Mayir Küçük, Hakan Özkan ve Necati Keser aday gösterilirken; 3 yıllığına görev yapacakları da kaydedildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Salı günkü birleşimin son seçimlerinde ise Komisyonlarda görev yapacak Meclis üyeleri belirlendi. Toplantıya verilen arada gruplar komisyonlarda görev alacak isimleri belirlediler. Buna göre hangi komisyonda kaç isim olacağı ve bu isimlerin kimlerin olacağı belirlendi. Grupların önerdiği isimler Meclis Başkanı Oğuz Sertler tarafından açık oy usulü oylandı. Tüm komisyonların oy birliği ile belirlendiği birleşimde şu isimler yeraldı:

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

AK Parti: Mayir Küçük, Nihal Aslan, Necati Keser, Serkan Yıldırım, MHP: Osman Varolu, Haluk Filizli, CHP: Hikmet Turhan

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU:

AK Parti: Ertuğrul Torun, Ali Şenel, Nizamettin Çam, H. Hüseyin Çelik, MHP: Ahmet Eren, Tevfik Özütürk, CHP: Turgay Yılmaz.

         
         OĞUZ
 SERTLER HİÇBİR KOMİSYONDA YER ALMADI:

         Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınladığımız haberimizde eski Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın komisyon üyeliklerinden aldığı ücretleri haber yapmamızın ardından, yeni komisyon seçiminde Meclis Başkanı Oğuz Sertler hiçbir komisyonda yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Editör: TE Bilişim