Milletvekilleri, "Sizin için yarışıyoruz" sloganı ile düzenlenen Otomobil Slalom Yarışı'nda, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunmak için mücadele etti.

75 Yıl Hipodromu'nda engellilere akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, milletvekillerinin çok güçlü bir takım oluşturduğunu belirterek, milletvekillerinin toplumsal ve sosyal sorumluluk açısından her alanda bulunduğu söyledi. Milletvekillerini 1999'daki depremin ardından da bir araya geldiğini hatırlatan Şahin, milletvekillerinin engelliler yararına düzenlenen etkinlikte yarışacağını ifade etti. Otomobil Slalom Yarışları'na katılanlara teşekkür eden Şahin, "Bu takım, engelli kardeşlerimizle ilgili yapılacaklar, yapılanlar ve yapılması gerekenlerle de ilgili de parlamentonun vizyonunu, ufkunu gösteriyor" dedi.

Yarış sonucunda, sponsorlarında katkısı ile 81 ildeki engellilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını anlatan Şahin, Bakanlığın mali altyapısının çok güçlü olduğunu, bakanlık bütçesinin 16 kat artırıldığını bildirdi. Şahin, "Ama toplumsal değişim ve dönüşüm, milletvekili milletin aynası, buradaki algının, toplumun dalga dalga bütün kesimlerine yerleşmesinde ve engelli kardeşlerimizin önündeki engelin kaldırılmasında büyük bir açılım olacak. Bu kadar yoğun tempolarına rağmen bu güzel çalışmada bizimle beraber olan genç ve dinamik ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah hak eden kazanır diyorum ama benim gönlüm kadınların kazanmasından yana, bir kadın olarak da" diye konuştu.

Bakan Şahin, etkinlikte kadın ve erkeklerin ayrı kategorilerde yarışacağının belirtilmesi üzerinde, "Aslında beraber yarışıp, kadınların da fırsat eşitliğinde birinci olacağını gösterebiliriz" dedi.

Hak edenin kazanmasını dileyen Şahin, "Sizlerle beraber hukuk devleti normlarında birçok yasal altyapıyı düzelttik, değiştirdik ama toplumsal değişim ve dönüşüm buralarda oluyor, bu alanlarda oluyor. Bu çalışmalarda oluyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şahin, daha sonra, 38 milletvekilinin katıldığı Otomobil Slalom Yarışları'nın startını verdi.

Slalom yarışında virajlardaki birkaç dubayı deviren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin "Ben bükülmeye eğilmeye uygun bir adam olmadığım için" diyerek espri yapması üzerine Bakan Şahin, "İktidarın oyunu mu var yine burada?" dedi. Milletvekili Yeniçeri'nin "Yoo, iktadır oyunu yok da iktidar alışmış bükülmeye eğilmeye" şeklindeki sözleri üzerine bazı milletvekilleri yarışın kuralı gereği dubalara dokunulmaması gerektiğini söyledi.

Yeniceri, "Sayın Bakanım, biraz önce söylediğim gibi dümdüzdür bizim yolumuz. Bizim yattığımız toprak, tuttuğumuz bayrak, döndüğümüz kıble belli. Ben döner bile yemiyorum. Burada çok dönerli" sözleri üzerine Bakan Şahin, "Gördünüz çene ne kadar kuvvetli, direksiyon ne kadar zayıf olduğunu görmüş olduk" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Dereceye giren milletvekilleri

AK Parti Bilecik Milletvekili Dr.Fahrettin Poyraz, Ankara da engelliler yararına "Sizin İçin Yarışıyoruz" sloganı ile düzenlenen Otomobil Slalom Yarışları'nda birinci oldu. Düzenlenen yarışmada birinci olan Poyraz kupasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in elinden aldı. Poyraz, 2 birincilik elde ettiği yarışmanın doğum gününe denk gelmesiyle de çifte mutluluk yaşadı.

38 milletvekilinin katıldığı yarışmanın startı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından verildi. Yarışlarda AK Parti Milletvekilleri Fahrettin Poyraz birinci, Gülşen Orhan ikinci, Bayram Özçelik ise üçüncü oldu. Poyraz 25,91 ile ilk sırada yer alırken, Orhan 26,98 ile ikinci ve Özçelik ise 28,70 ile üçüncü sırayı aldı.

Bakan Şahin, dereceye giren milletvekillerine kupalarını takdim etti. Yarışların sonucu belli olduktan sonra ilk iki sırada yer alan Fahrettin Poyraz ile Gülşen Orhan, Bakan Şahin'in talimatı ile yeniden yarıştı. Bu yarışta Fahrettin Poyraz üstünlüğünde sona erdi.

Poyraz yarışmadan sonra yaptığı açıklamada, 11 yıllık milletvekilliği döneminde yaklaşık 500 bin kilometre yol yaptığını hatırlatarak böyle yarışmalara aşina olduğunu ve geçmiş dönemlerden tecrübesiyle yarışı kazandığını söyledi.

Ayrıca Poyraz, doğum günü olması sebebiyle ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Yarışma sonunda dereceye giren milletvekillerine kupaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından verilirken ‘Sizin için yarışıyoruz’ sloganı ile yola çıkılan yarışlar sonunda 81 ile 81 akülü tekerlekli sandalye bağışlanacağı belirtildi.

Bu arada yarışlar başlamadan önce milletvekillerinin antrenman turlarından görüntü almaya çalışan  Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel'le organizasyon görevlileri arasında sözlü  tartışma yaşandı. Tartışmanın fiili müdahaleye dönüşmesi üzerine diğer basın mensupları da araya girerek, görevliye tepki gösterdi. Milletvekillerinden bazıları da araya girerek, olayın büyümesini engelledi.

 Özel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e de konuyu aktardı. Bakan Şahin, Özel'i dinledikten sonra "Burada herkes işini yapıyor. Gereğini yaparız. Hesabını sorarız" dedi.AA

Editör: TE Bilişim