Son yıllarda Bilecik halkının en önemli mesire alanı konumuna gelen Pelitözü Göleti ve çevresi temizlenmeyi bekliyor.

Sulama göleti olarak yapımı gerçekleştirilen, ancak sulamadan ziyade piknik alanı olarak ön plana çıkan Pelitözü Gölpark, dönemin Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın özel gayretleri sonrasında İl Özel İdaresi, BEBKA ve Belediyece gerçekleştirilen yatırımlarla kent halkının boş zamanlarını değerlendirdiği mesire yeri konumuna geldi. Bilecik’teki balıkçıların yanı sıra Eskişehir, Bursa ve Kütahya gibi komşu kentlerdeki balıkçıların dahi akınına uğrayan Pelitözü Göleti, son yıllardaki kuraklık nedeniyle endişe yaratmaya başlamıştı.

Ancak yeni yılla birlikte bölgemizi de etkisi altına alan ağır kış koşulları sonrasında Pelitözü Göleti’ndeki doluluk oranı tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Ve kuruluşundan bu yana ilk kez sulama kanallarından Pelitözü Köyü sınırları içerisindeki tarla, bağ, bahçe gibi arazilere su verilebilecek konuma geldi. Ne var ki gölette ve gölet çevresinde her zaman görmeye alıştığımız kirlilik şu anda çok ileri boyutlara ulaştı.

Bilindiği gibi, daha önce Özel İdare bünyesinde bulunan Gölpark, İl Genel Merkezi’nde yaklaşık üç ay önce gerçekleştirilen oylama sonrasında Bilecik Belediyesi’ne devredilmesi kararlaştırıldı. Böylece Özel İdare bünyesindeki özel güvenlik görevlilerinin buradaki sorumlulukları da sona erdi. Bu boşluktan yararlanan bazı piknikçileri, gölet ve gölet çevresini aşırı derecede kirlettikleri, yayaların yürüyüşü için ayrılan ve yapılan yollara araçları ile girdikleri gözleniyor. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın, Pelitözü Gölpark için bazı projelerinin bulunduğunu geçtiğimiz hafta basın mensupları için verdiği kahvaltıda söylediklerinden biliyoruz. Ancak, havaların ısınmaya yüz tuttuğu bu günlerde Pelitözü Göleti’ne ve çevresine Bilecik halkının ilgisinin arttığını gözlemekteyiz. Belediyeden, öncelikle gölet içerisindeki kirliliği gidermesi, ardından çevre temizliğine çözüm getirmesini beklemekteyiz.

Editör: TE Bilişim