Hasan Güner

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu, Perşembe günü Edebali Ortaokulu’nda bir araya gelerek, her yaştaki bireyin gelişim faaliyetlerine katılmasını sağlamaya yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Eğitim öğretim ve öğrenci menfaatleri temeli üzerine kurulmuş olan ve bu anlamda yılın belli dönemlerinde kermes açma yarışına giren dernekler, ilin ya da öğrencilerin yararına olan hiçbir etkinlikle aktif rol almadığı gibi, bu komisyon toplantısına da ilgi göstermedi.

Komisyona başkanlık eden Vali Yardımcısı Mustafa Güney, sunumların ardından kürsüye geldi ve katılımın azlığını işaret ederek “Duyuru mu yapmadınız yoksa katılım mı olmadı?” diye sordu. Güney, ilgililerden “Gerekli duyurular yapıldı efendim.” yanıtını aldı.

Halbuki, ilgili kurum ve kuruluşlardan toplantıya katılacakların izinli sayılması, yolluk ve yevmiyelerinin kurumlarınca ödenmesi istenmişti.

Bu tablo, katılımcılar tarafından “Geçmişin muhasebesinin ve geleceğin planlamasının yapıldığı, ilin menfaatlerine dair birçok konunun masaya yatırıldığı bu tarz toplantılara katılmak yerine, çay salonu ya da kermes açan derneklerin, faaliyet alanlarında hizmet sunmasına ve projeler üretmesine yönelik çalışmalar yapılmalı.” şeklinde yorumlandı.

Editör: TE Bilişim