Cafer Elmas
Yüksek Hızlı Tren yapımı ile geçiş yolu kalmayan Demirköy'e asansörlü üst geçit yapılacak.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen Demirköylülerin mağduriyetinin giderileceği ve asansörlü üst geçit yapılacağı Devlet Demiryolları Bölge Müdür Yardımcısı Birol Sağlam tarafından açıklandı.
Sadece gazetemizin gündeme getirdiği ve yaklaşık 30'a yakın kadın ve erkek Demirköy sakinlerinin tren yolunda eylem yaparak tren yolunun iki mahalleyi ayıran ve çalışmaları devam eden hızlı tren çalışmaları bitimi ile tamamen yollarının kapanacağını ve evlerinden ana yola çıkacak yollarının kalmayacağını belirtmeleri üzerine köylülerin yaptığı eylem ses getirdi.
Yetkililerden çare isteyen köylüler çocuklarının okula giderken kullanacakları yolları olmadığını yangınlarda itfaiyelerin mahallelerine giremediğini belirtmiş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kendi köylerinden olduğunu ve Bakan Avcı'dan da destek istediklerini belirterek tren raylarına yatarak tepkilerini dile getirmişlerdi.
Daha sonra köyden sözcü olarak gelen 3 bayan Vali Halil İbrahim Akpınar'la görüşerek mağduriyetlerini anlatmışlardı.
Vali Akpınar ise köylülere konuya bilgisayardan baktığını ve durumlarını incelediğini belirterek, ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü vermişti. Vali Halil İbrahim Akpınar verdiği sözü tutarak yetkililere durumu iletti ve hemen Demirköy'e üst geçit yapılmasını sağladı.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üst geçit isteyen Demirköylülerin eylemini hatırlatan Vali H. İbrahim Akpınar'a, Devlet Demir Yolları I. Bölge Müdür Yardımcısı Birol Sağlam, “Demirköyde üst geçit nizami şekilde, diğer tren yolunun bulunduğu yerde hızlı tren kapsamında asansörlü üst geçit  yapılacak' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim