Cafer Elmas

1 Eylül’de sayısı artan Bilecik Yüksek Hızlı Tren seferleri, Ekim ayıyla birlikte yeniden azaltıldı. Eylül ayında Ankara'dan Bilecik'e tren seferi sayısı 4’e çıkarılırken 1 Ekim tarihinde bu saferler tekrara 2' ye düşürüldü.  Eylül ayında 6 olan Bilecik-İstanbul arası seferler ise Ekim ayında 5’e düşürüldü.

Bilecik’te duran tren sayısının az olması ve sefer saatlerinin çalışanlar ve günübirlik seyahatler için uygun olmaması nedeniyle koyulan ek seferlerin kaldırılması, vatandaşların tepkilerine neden oldu.

1 Eylül’de arttırılan YHT seferlerinin bir ay sonra yeniden azaltılmasına tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul’dan ilimize günün son treninin 16:45’te, Ankara’dan son trenin ise 14:50’de olmasına tepki gösterdiler. “1 ay önce artan seferleri yeniden azalttılar. Bizimle dalga mı geçiyorlar? Bu haliyle treni günübirlik seyahatlerde kullanmak mümkün değil. İstanbul’da tren Pendik’ten kalkıyor. Pendik’e gitmek için en az 1 buçuk saat önceden yola çıkmak gerekiyor. Ankara’da işimizi görmeye gitsek öğle saatlerinde dönmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca Bilecikli de hızlı treni kullanamıyor” diyen vatandaşlar, İstanbul ve Ankara’da mesai saati sonrasına en az birer ek sefer konulmasını istiyorlar.

 Vatandaşlar zamanla seferlerin oturacağı ve taleplerin artacağını belirtirken, kaldırılan seferler nedeniyle bazı vatandaşların zor durumda kaldığı ve hızlı trene ilginin azalacağını savundular.

İşte 2015 Ekim ayı itibariyle Bilecik Hızlı Tren sefer saatleri:

Editör: TE Bilişim