CHP Merkez ilçe kadın kolları  Başkanı Nejla Eker istifa etti.Geçtiğimiz hafta bir  sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraf  CHP’leri sıkıntıya düşürmüştü.

Merkez ilçe Başkanı yanısıra il ve ilçe yöneticilerinin köy gezisi yaptığı esnada acıkan karınlarını doyurmak için ara verdikleri zaman yerlerin ıslak olması nedeni ile eski olan CHP bayraklarına oturmaları ve bunun resim çekilerek sosyal paylaşım sitesinde paylaşılması kamuoyunda değişik yorumlara neden olurken bu durum hem partililer hem de bazı ilçe başkanları tarafından yadırganmıştı.

Farklı amaç ile sosyal paylaşım sitesinde resmi paylaşmış olan CHP merkez ilçe kadın kolları Bakanı Nejla Eker bu durum karşısında partisinin zarar verdiğini düşünerek istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesini bu gün partisinin ilçe başkanlığına sunan Eker istifasına ilişkin gazetemize şöyle konuştu.

" Çok Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevime geldiğimden bugüne kadar partim için gecemi gündüzüme katarak çalıştığımı altı ok ilkelerimize nasıl sahip çıktığımı az çok biliyorsunuz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak hepimiz partimiz için parti bayrağımız ve 6 okumuzun ilkeleri için mücaele veriyoruz. Son günlerde Cumhuriyet Halk Partililer bayraklarının üzerinde piknik yapılıyor diye haber yapılmıştı. O fotoğrafı ilk önce facebook sayfamda şahsım paylaşmıştı. Niyetim etiketleyerek arkadaşlarımın sayfasına geçmesini sağlamaktı, onlarda da hatıra kalsın istemiştim. Herkese açık paylaşmamıştım aslında, sadece arkadaşlarım görebiliyordu. Yanlış anlaşılmaması için açıklama yazmıştım. Arkadaşlarım beni, karakterimi, samimiyetimi, çok iyi bildiklerini düşünmüştüm. Tamamen iyi niyetimle paylaştığım bu fotoğraf arkadaşım diye bildiğim kişi veya kişiler tarafından partim adına kullanıldı. Piknik olarak değerlendirilen o manzara bayrağı için saatlerce aç bir aç köyden köye dolaşmış, yanında bulunan peynir, zeytinle yarım saat içinde karnını doyuran yarım kalan köy ziyaretlerine devam etmiş, çalışma azmi takdirle karşılanması gereken Cumhuriyet Halk Partililerin manzarası idi. Bu haberin altında yorum yapan kişiler konuyu tamamen farklı göstermeye çalıştılar. O kişileri de kendi vicdanlarını sorgulamalarını istiyorum.

Merkez İlçe Başkanımız Sayın Muhittin Demirci'yi o gün parti bayraklarının serilmesini istemediği halde, serilmiş olması çok mecbur kalınmış demek anlamına gelmez mi? Ben ve fotoğrafta bulunan arkadaşlar ve hiç bir Cumhuriyet Halk Partilinin partimizin bayrağına saygısızlık edeceğini asla ve asla düşünmüyorum. Çünkü yeri geliyor aç ve susuz, yorgun, işimizi-gücümüzü bırakıp, o bayrağımızın uğruna yollara düşüyoruz. Üzerinde oturmuş olsak da o bayrak bizim baş tacımızdır. Ben tamamen iyi niyetimden kaynaklanan bir hata yaptım. Sizler buna düşüncesizlik diyebilirsiniz. Haklısınız, bunu da kabul ediyorum. Böyle bir hata yapıp partime ve o fotoğrafta bulunan örgüt arkadaşlarıma zarar verdiğim, onları da çok üzdüğüm için inanın bende çok üzgünüm. Başta fotoğraftaki arkadaşlarım olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partililerden özür diliyorum. Özür dilemekle de kalmıyor, basın yoluyla da istifa ettiğimi duyurmak istiyorum. Her şeyin bir bedeli vardır. Kamuoyunda 10 gündür "Cumhuriyet Halk Partililerin bayrağa saygıları yok, üzerinde piknik yapıyorlar" diye konuşuluyor. Buna istemeyerek de olsa ben sebep oldu ve partime zarar verdim. O nedenle de görevimden ayrılmanın doğru olacağını düşünerek istifa kararı aldım. Bugün yönetim kurulumu toplayıp istifa dilekçemi verdiğimi kendilerine bildirdim. Görevime başladığım zaman il ve ilçe başkanlarımı yolda bırakmayacağımı söylemiştim. Bu sözümü tutmam mümkün olmadı. Görevimden ayrılmış olsam da sonuçta ben, Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partim için arkadaşlarıma her zaman destek olacağım ve çalışmalara katılacağım.

Yolları açık olsun. Saygılar Sunuyorum." dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim