CHP Grup Sözcüsü Sinan Şenşar, konunun geçen ay da meclis gündeminde olduğunu fakat bir sonuca bağlanmadığını, o günden bu güne de herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirterek, bu belirsizliğin daha fazla uzamaması için konunun İmar Komisyonu’na gönderilmesini talep etti. Şenşar önergeyi, yavaş giden inşaat sektörünün önünün açılması ve ruhsat verdikten sonra, hak sahiplerine “gel kanalizasyonun kendin kaz” denmemesi için verdiklerini söyledi.  

Belediye Mayıs ayı meclis toplantısı, önceki gün İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda, Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 8 madde görüşüldü. CHP Merkez ilçe Başkanı Muhittin Demirci’nin de izlediği meclis toplantısında zaman zaman hararetli dakikalar yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Kira Tespit Komisyonu ve Ücret ve Tarife Komisyonu’na üyelerin seçimi ve 2012 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi, Bilecik Belediyesi'ne hibe edilen aracın kabul edilmesi, imar konuları ile bazı cadde ve sokaklara isim verilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda, imar komisyonu raporu okunarak, kabul edildi ve Pelitözü'ndeki 2B arazisine geçen alanın İl Özel İdaresi’ne devri konusu da oy birliğiyle komisyona havale edildi. Ayrıca; 2012 Mali Yılı kesin hesabı da görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Bilecik Belediyesi'ne İzmitli, bir iş adamı tarafından hibe edilen aracın kabulü de oy çokluğuyla onaylandı. 

CHP Meclis Üyeleri verdikleri soru önergesi ile 7 yıldır süren ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan Bilecik İlave Revizyon İmar Planı’nın uygulamalarındaki aksaklıların, imar komisyonuna gönderilerek bir an önce giderilmesini istedi

Soru önergesi “7 Yıldır süren ve yakın zaman içerisinde tamamlanarak yürürlüğe giren Bilecik ilave Revizyon İmar planı ile birlikte teoride olumlu ancak uygulamada bazı aksaklıkları beraberinde getiren bazı hususlar ortaya çıkmıştır. Bilecik halkının, yaşayanların ve inşaat sektöründe emek verenlerin haklı tepkilerini bu uygulama ile birlikte hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz. Bu konuların bir an önce ele alınarak hem Bilecik’in hem de sektörün önünü açabilmek, ileride dönüşü olmayan hatalara sebebiyet vermemek için bu konuların acilen meclisimizde görüşülmesi gerekmektedir. Bu konularla ilgili olarak da Mimarlar Odası’nın kent konseyine sunduğu ve Kent Konseyi tarafından da tavsiye kararı alınarak hazırlanan ekteki maddelerin İlave Revizyon İmar Planı ile birlikte ortaya çıkan aksaklık ve eksikliklerin giderilmesi ortaya konan çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla ekte bulunan maddeleri gündeme alınmasını Cumhuriyet Halk Partisi olarak talep ediyoruz.” şeklindeydi

Konuyla ilgili kendilerine de çok sayıda soru geldiğini, araştırmaların çok ciddi bir şekilde yapıldığını söyleyen Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir, Mimarlar Odası’nda ve İnşaat Mühendisleri Odası’nda toplantı yapıldığını söyledi. Özdemir; “Kent Konseyi’ne de geldi. Karşımızda bir kanun var. Aldığımız kararın kanuna ters düşmesini istemiyoruz. Öyle bir durumda bundan biz sorumlu oluruz. Öyle bir şey yapalım ki vatandaş da memnun olsun, biz de memnun olalım.” dedi. Bu konunun araştırmasının yapıldığını belirten Özdemir, şehir dışında olan Selim Yağcı’nın, konunun çözülmesi için mimarları ve inşaat erbabını toplayıp, bir orta yol bulup, konuyu bu ay içinde çözüme kavuşturmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay, bu konuyla ilgili geçtiğimiz aylar içerisinde, hem İmar komisyonu hem Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, yapı denetim firmalarıyla birlikte, Zafer Atasev’in de bulunduğu çok sayıda toplantı yapıldığını, bazı başlıklarda karar verildiğini, bazılarında da çalışmalara devam edildiğini söyledi. Özellikle otopark alanlarıyla ilgili bir takım yeni taleplerin de olduğunu, gündemi “çıkmalar” ın oluşturduğunu fakat konu içerisinde 8-10 farklı maddenin yer alması sebebiyle toplantıların uzadığını, alınan kararların da bu sebepten geciktiğini belirtti.  

CHP Grup Sözcüsü Sinan Şenşar, amaçlarının yavaş giden inşaat sektörünü hızlandırmak ve destek vermek olduğunu söyledi ve “İleride ruhsat verdikten sonra, niye buraya tuğla döktün dememek için, ruhsat verdikten sonra gel kanalizasyonunu kendin yap dememek için uğraşıyoruz. İnşaatın önünü açmamız lazım.”  şeklinde konuştu.

CHP’li üyelerin, konunun İmar Komisyonu’na alınması talebi, henüz görüşmelerin devam etmesi ve konunun cezai sorumluluğunun olması nedeniyle AKP’li üyelerce kabul edilmedi. AKP’li üyelerin konuyu imar komisyonuna göndermek istememesinin ardından üyeler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Toplantının ilgili bölümünün videosunu internet sitemizden izleyebilirsiniz.  

Editör: TE Bilişim