Hasan Güner


Son olarak Pazaryerililer tarafından Bursa’da gerçekleştirilen 5. Geleneksel Boza Gecesi’ndeki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Gürer, kendisine dair merak edilenleri gazetemizle paylaştı.
Lise yıllarında sahip olduğu gitar ile kendini şarkıların içinde bulduğunu ifade eden Gürer, şunları söyledi:

CANER GÜRER KİMDİR?
1988 yılında Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde dünyaya gelen Caner Gürer, ilköğretimi Pazaryeri’nde, liseyi Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi’nde tamamladı. İzmir Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. 2012 yılında üniversiteden mezun olan Caner Gürer, askerliğini de yaptıktan sonra Bursa’da yerel bir televizyonda çalışma hayatına başladı.

MÜZİĞE OLAN İLGİNİZ NASIL BAŞLADI?
Lise yıllarında aldığım gitarımla müzik hayatına ilk adımımı attım. Paylaşılacak, anlatılacak çok şey olduğunu düşünüyordum. Böylece şarkıların içinde buldum kendimi.
Profesyonel anlamda ilk olarak İzmir'de adım attım müziğe. Grup Tual'in kurucusu ve 'Kasım, Tiryakinim, Pencere' gibi dillere pelesenk olmuş şarkıların sahibi sevgili İskender Türsen ile tanıştım. Onun bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istedim. Ve onlardan müzik eğitimi almaya başladım. Aranjörleri Arda Kaynak'tan aranjörlük eğitimi de alıp kendi bestelerimin alt yapı müziklerini kendim oluşturmaya başladım. 2005 yılından bu yana söz müzik kendime ait besteler yapıyorum.

ALBÜM ÇALIŞMALARINIZ VAR MI?
Elbette albüm çıkartmak istiyorum. Benim her zaman söylediğim bir şey vardır. Ben doğru zamanda doğru yerde kaliteli ve sağlam bir şekilde adım atmak istiyorum bu piyasaya. O yüzden albüm için çok acele etmek istemiyorum. Ama tabii ki bir taraftan da yavaş yavaş hazırlıklara başladım.

SAHNE ÇALIŞMALARINIZ OLUYOR MU?
Evet sahne çalışmalarım oldu. Ancak ben bestekarlığı daha çok sevdim. Ve sahnelerden ziyade beste üretmeye yöneldim.
Müzik, hayatımın çok büyük bölümüdür diyebilirim. Çünkü kendimi şarkılarımda daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Sevinçlerimi, hüzünlerimi, aşklarımı, ayrılıklarımı hep müzikle, bestelerimle anlatıyorum.

ÇALDIĞINIZ ESTRÜMANLAR VAR MI?
Ben bir bestekarım elbette beste çalışmalarım her daim var. Gitar ve piyano bilgim şu an için bana yetiyor. Zaten gitarımla ayrılmaz ikiliyiz. Çok farklı bir bağ var aramızda. Gitarım benim sırdaşımdır, dostumdur. Kalbimdekileri hiç çekinmeden söyleyebildiğim tek varlıktır. Zaten bu yüzdendir ki böyle güzel bestelere imza atabiliyorum. İleri ki zamanlarda keman öğrenmeyi de düşünüyorum.

MÜZİĞE İLGİ DUYANLARA TAVSİYELERİNİZ VAR MI?
Müziğe ilgi duyanlara tavsiyem olamaz, çünkü benim kendimi ifade edebilmem ile bir başkasının kendini ifade edebilmesi farklıdır. Mesela pop müzik vardır, rock müzik vardır. Herkesin seçimi başkadır. Verebileceğim tek tavsiye kendilerini hangi alanda daha iyi hissedebiliyorlarsa o alana odaklanıp devam etmeleri.

MÜZİK ALANINDA YÜKSELMEK ve KALICI OLMAK ZOR MU?
Türkiye'de evet çok zor. Çünkü ülkemizde iyi şarkı yapmak ve iyi bir sese sahip olmak maalesef ki yetersiz kalıyor. Çünkü yukarIda durmak için tutunduğumuz o ip başkalarının elinde artık maalesef. Ama bunları düşünüp de şarkılara küsmekte olmaz. Duygularını ifade edip kitlelere ulaşmaya çalışmalıdır sanatçı.

BİLECİK HALKININ SİZE YÖNELİK TEPKİLERİ NASIL?
Hemşehrilerimin tepkisi şu ana kadar çok iyi oldu. Destek olarak gerek Pazaryeri Belediye Başkanımızın gerekse Pazaryerili bütün hemşehrilerimin yoğun ilgisi ve manevi desteğini gördüm. Zaten başta "Kül Kedisi" isimli bestem olmak üzere diğer bestelerimi de herkesin beğenip sosyal paylaşım sitelerinde sürekli paylaşmaları, bana verdikleri desteği gösteriyor. Aldığım bu manevi destek elbette benim için gurur verici.
Son olarak söyleyebileceğim tek şey müziği çok seviyorum. Gitarımı, beyaz sayfaları, kalemimi... Yeni bir şarkı yazmak için yeni bir beyaz sayfa açıyorum hayatıma her defasında!..
Editör: TE Bilişim