Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Refik Arıkan ve Yrd. Doç. Dr. Halim Demiryürek'in edi-törlüğünde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan için kitap hazırlandı.

        Bir İnsan-ı Selim: Prof. Dr. Azmi Özcan'a Armağan kitabı için  Sakarya'da takdim programı düzenlendi.

        Programda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir İlgen, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Harun Tuncel ile pek çok davetli hazır bulundu.

        Refik Arıkan ve Halim Demiryürek, yaptıkları konuşmada, “bu kitap ömrünü ilme, irfana ve sevgiye adayan Prof. Dr. Azmi Özcan için hazırlandı ve teveccühe, alkışa müsaade etmeyen müstağni kişiliği nedeniyle kendisinden ha-bersizce neşredildi.

        Hemen belirtelim ki, maksadımız az da olsa tuz ve ekmek hakkını ödeyebilmektir. Prof. Dr. Azmi Özcan’ı tanıma ve dinleme bahtiyarlığına erişen hemen her kişinin hayatında muhakkak bir şeyler değişmiştir.

        Nitekim bizler, talebeleri olarak Prof. Dr. Azmi Özcan’ı, tarih, siyaset, hukuk, sosyoloji, felsefe, edebiyat, sanat ve estetik gibi disiplinlere derin vukufiyetiyle; hadiselere intikal hızı ve sıra dışı yaklaşımıyla; bilginin sıhhatini tefrik kabiliyeti ve ufuk açıcı tahlilleriyle; zarafet, asalet ve nezaket timsali kişiliğiyle; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selimi şahsında cem eden; bir insan-ı selim olarak tanıdık. Öğrencileri, dostları, arkadaşları ve meslektaşları olarak hocamıza sevgimizin ve minnettarlığımızın bir nişanesi olarak bu mütevazı kitabı hazırladık. Eserde akademik metinlerin yanında Azmi Hoca’nın dostlarının kaleme aldığı muhabbet yüklü yazılar da var” diyerek kitap Prof. Dr. Azmi Özcan'a takdim edildi. Özcan da bir teşekkür konuşması yaparak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Editör: TE Bilişim