Cafer Elmas              
Bilecik'te merkez elektrik trafosunda patlama sonucu yangın çıktı.
1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan 154 bin voltluk merkez elektrik trafosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle trafo alev aldı. TEAŞ yetkililerinin yaptığı çalışma sonucu 2 saat sonra kent merkezine elektrik verildi. OSB'ye ise yapılan çalışma sonucu elektrik akımının verileceği bildirildi.
Saat 18.30 sularında rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, şehir merkezini dumanlar altında bırakırken, il merkezinde, birinci ve ikinci OSB'de elektrik akımları kesildi. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesi sonucu yangın 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
Olay yerinde incelemede bulunan ve yetkililerden bilgi alan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Yangının çıkış nedeni tam olarak bilenemiyor. Teknik incelemeden sonra nedeni anlaşılacak. TEAŞ yetkilileri yolda geliyor. Ana trafo devri dışı şu anda. Bilecik merkez ve sanayi bölgesine elektrik verilemiyor. Ama ekipler çalışıyor. Eğer yedek trafoda arıza yoksa kısa sürede elektrik verilecek" dedi.  
TEAŞ Bilecik İşletme Mühendisi Selçuk Çelebi, yaptığı açıklamada, normal rutin test çalışmaları yaptıklarını ve trafoyu beslediklerini belirterek, "Arkadaşlarımız 20 dakika sonra trafonun patladığını bildirdiler. Bunlar başımıza gelebilecek olaylar. Arızanın tam olarak kaynağını bilemiyoruz. Söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra çıkış nedenini öğreneceğiz. Türkiye genelinde bu tarz olaylar yaşanıyor. Biz elektrikle uğraşıyoruz, yüksek gerilimli trafolar patlamaya her an hazır tesis hatlar. Biz, her türlü tedbirimizi alıyoruz. Rutin olarak bakımlarımızı yapıyoruz ama bu tür olaylar yaşanabiliyor, gözle görünmediği için bilemiyoruz" şeklinde konuştu.
1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan da yangının ciddi bir bakımsızlık yüzünden bu hale geldiğini belirterek, ‘buraya kaç senedir bakılmıyor bunu yetkililere sormak lazım. İtfaiye buraya geliyor yangın hidrantı yok. Benim bünyemde yangım hidrantım olmasa beni ertesi gün kapatırlar. Buraya ne yapıyorlar ya nerede bunların müfettişleri. Bakın bu kadar sanayi tesisi boş duruyor. Yazık değilmi kaybı. Buraya yapılacak onların kaybettiğinin %10'u kadar yatırım yapılsa bu olay başımıza gelmez. Biz OSB’nin içerisindeki tüm yatımları tamamlamaya çalışıyoruz. Ama bize enerji verecek yerde problem var. Bizi beslemek için kurulmuş yer ben buradan enerji alamazsam benim için içerisi kadar önemlidir. Ama burasının sahibi başkaymış olabilir ben burada bunun bedelini ödüyorum. Parayı alırlar yatırım yapmazlar yok böyle birşey. Sanayi rezalet. Soruyorlar vardiyaları ne zaman değiştireceğiz diye buradan gelecek cevaba göre tesisleri çalıştıracağız yada durduracağız olurmu böyle birşey’ diyerek tepkisini ortaya koydu.
Editör: TE Bilişim