Covid-19 aşılamada çalışması kapsamında ikinci aşama geçilirken Bilecik’teki huzurevleri ve bakımevlerinde kalanların aşılanmasına başlandı.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda,14 Ocak Perşembe günü Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına Covid-19 aşıları vurulmaya başlanmıştı. Vali Şentürk aşılama çalışmalarını bizzat hastaneye gideren yerinde incelemiş ve, ''Sağlık personelimizden başlayarak uygulamaya başlıyoruz. İnşallah aşı ile birlikte bu sıkıntıdan tamamen kurtulacağız. Tedbirlerde olduğu gibi aşılamada da toplumun büyük bir çoğunluğunun aşı olması gerekir ki istediğimiz sonucu alabilelim. O yönüyle bütün sırası gelen vatandaşlarımızın aşısını yaptırmasını istiyoruz. Bugün sağlık teşkilatıyla başladık, bizim sıramız geldiğinde bizde aşımızı yaptıracağız.'' demişti.

Aradan geçen süre zarfında Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, Bilecik’te sağlık çalışanları ile başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.

Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle programın 1. aşamasının 2. adımına başlanıldığı öğrenildi.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve korumaevleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozu yapılıyor.

Bir haftada tamamlanması planlanan programda, resmi ve özel bakımevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, resmi ve özel huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yaşlı olmak üzere toplam 87 bin 120 kişi aşılanacak.

Editör: TE Bilişim