Cafer Elmas

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilimize gelerek DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Ziyaretine Bilecik Valiliği’nden başlayan Bakan Eroğlu’yu burada Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve il protokolü karşıladı. Veysel Eroğlu bir süre Valilik makamında temaslarda bulunduktan sonra basın mensuplarının karşısına geçti. Burada Bilecik’e yapılan ve yapılacak çok sayıda yatırımla ilgili müjde veren Eroğlu, Bilecik’i barajlarla donatacaklarını söyledi ve 7 barajın temelini atacaklarını ifade etti. Yapılacak yatırımların toplam maliyetinin 169 milyon lira olduğunu söyleyen Eroğlu, bu yatırımlarla birlikte 24.300 dekar tarım arazisinin sulanacağını, 18 milyon metreküp su depolaması sağlanacağını ve 3 ilçe, 3 mahalle ve 9 köyün taşkınlardan korunacağını belirtti. Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarının Davutolğlu’nun görevi bırakmasıyla ilgili sorduğu soruları yanıtsız bıraktı.

Bakan Eroğlu, basın açıklamasının ardından önce Bilecik Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti, ardından Kongre Merkezine geçerek burada bakanlığa bağlı birimlerin yöneticileriyle bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Burada yaptığı açılış konuşmasında Bilecik’in doğal güzelliklerini öven Eroğlu, buranın saklı bir cennet olduğunu ve tabiat turizmine açmak gerektiğini söyledi. Bakanlık olarak tabiat planlaması yaptıklarını kaydeden Eroğlu, Bilecik’i de bu planlamaya dahil edeceklerini söyledi ve “Saklı cenneti önce Türkiye’ye sonra dünyaya duyuracağız” dedi. Toplantının ardından Cuma namazını Kayıboyu Camisi’nde kılan Veysel Eroğlu, namazın ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.















Editör: TE Bilişim