Cafer Elmas

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve hizmete giren okulda 21 derslikte 512 öğrencinin eğitim alacağını belirten Bakan Avcı, “Bilecik eğitimdeki gelişmelerden hakettiği payı almaya devam edecek ve bu şehrin çocukları en iyi şartlarda eğitim alarak adeta yeniden kurulan ülkemizin inşasında görev alacaklar” dedi.

Bakan Avcı konuşmasında, “Kıymetli hemşerilerim, Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eğitim- öğretime açılması nedeniyle düzenlenen bu tören vesilesiyle biraradayız. Bu toprakların bir çocuğu olarak aranızda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açılışını yapacağımız okulun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yapılışında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Okul açılışları, okul binalarının temel atma törenleri bugünlerde özellikle günlük çalışma programımızın rutin bir bölümü haline geldi. Bu sabah İstanbul’da bir okulumuzun açılışını yaptık, Ümraniye’de, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını yaptık. Bir okulumuzun da temelini attık. Bu açılışlar, temel atma, hizmete açma törenlerimiz sizinde şahit olduğunuz gibi son 13 yıldır devam etmekte.

Memleketimizin her yerinde ayrım gözetmeksizin yeni okullar, yeni derslikler inşa ediyoruz. Okul varlığımız, derslik sayımızı bu hamlelerle 2 katına çıkardık. Bu atılım muhtevadada devam etti. Eğitime musallat olmuş, ayrımcı uygulamalara son verdik. Bu memleketin hiçbir çocuğu şu veya bu sebeple okul kapılarından döndürülmüyor. Tam tersine bütün çocuklarımız eşit ve adil şartlarda etiğim alıyorlar. Son yıllarda yaşadığımız değişim eğitime de yansıyor. Bu değişim başkalarının benzetmesiyle bu büyük sessiz devrimin yansımalarını hep birlikte göreceğiz inşallah. Bilecik’te eğitimdeki gelişmelerden hakettiği payı almaya devam edecek ve bu şehrin çocukları en iyi şartlarda eğitim alarak adeta yeniden kurulan ülkemizin inşasında görev alacaklar. Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 14 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Burada 21 derslikte 512 öğrencimiz okuyacak. Bu okulu Milli Eğitimimize kazandırmak için emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir de yaptığı konuşmada "Bilecik il genelinde 222 kurumumuzla 2bin 677 personelimizle 36 bin 500 öğrencimize eğitim öğretim hizmeti vermekteyiz. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle eğitim daha da önem arz etmektedir.

Fiziki açıdan standartlara uygun, donanım malzemesi yeterli okullarımız öğrencilerimizin motivasyonlarını etkileyen ve başarılarımızı belirleyen en önemli unsurlardır. Sınıfında husur duyan, laboratuarlarında araştırma imkânı bulan öğrencilerde yarının Türkiye’si inşa edilebilecektir.

Sayın bakanım, bu kapsamında ilimizde ihtiyaç duyduğumuz okul binalarının yapımında ve eğitim öğretime kazandırılmasında Z kütüphane, etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, laboratuar ve diğer donanım malzemelerinde onarım ve yatırım işleri için gerekli ödeneklerden ziyadesiyle yardımlarınızı görüyoruz.

Sayın bakanım, Bilecik’in eğitim öğretim yönündeki verimlilik çıtasını Türkiye genelinde ilk sıralara yükseltmek, eğitim ve öğretimde maksimum faydayı elde etmek, yarınları fikri hür, vicdanı hür, aydın, özgüveni yüksek, değerlerine saygılı, ufku geniş, vizyon sahibi nesillerini yetiştirmek adına olan bütün çalışmalarımızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgi ve desteğinizle yanımızda olacağınıza yürekten inanarak hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğine okulun açılış kurdelası kesildi. Okulu ziyaret eden ve öğrencilerle biraraya gelen Bakan Avcı, ardından Pazaryeri ve Bozüyük’teki açılışlara katıldı.








Editör: TE Bilişim