Koronavirüs dolayısıyla ilimizde son aylarda yaşanan yoğun bulaş riski sebebiyle yayınlarına bir süre ara veren Bilecik Arena Programı, kaldığı yerden tüm hızıyla devam ederken bu haftaki açık oturumda ilimizin güzide beldelerinden Vezirhan Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Ocak’ı ağırladı.

11 Haber sahibi Erhan Toka’nın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Başkan Hüseyin Ocak; Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, Bilecik Olay Haber Sahibi İbrahim Rafet Sünetçi, Haber 228 Temsilcisi Uğur Baklacı ve Değişim Gazetesi Muhabiri Harun Kaymaz’ın sorularını yanıtladı.

Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili görüş belirterek başladığı konuşmasında belde halkı tarafından büyük tepkilere neden olan ikinci çimento fabrikası için, “Akıl tutulmasıdır” ifadelerine yer veren Başkan Hüseyin Ocak,“İlk defa okul yapan Belediyeyiz” vurgusunu yaptığı açıklamalarında basın mensuplarının sorularına açık yüreklilikle cevaplar verdi.

-“Vezirhan’da herkese yetecek kadar iş var” diyen Başkan Ocak, belde halkı tarafından büyük tepkilere neden olan ikinci çimento fabrikası için, “Bu konu Vezirhan’ın gündeminden düşmüştür” derken ne demek istedi?

-Vezirhan’daki su kesintilerinin nedenleri ve altyapı çalışmaları ne durumda?

-Vezirhan’ın suyundaki ‘İçilemez raporu için’ ne dedi?

-Vezirhan’a doğalgaz gelme projesi noktasında Milletvekili Selim Yağcı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile herhangi bir sorun yaşandı mı?

- “Vezirhan’daki eğitim benim hassas konum” diyen Başkan Ocak bu çerçevede hangi projelere imza attı?

-Vatandaşlar tarafından tartışmalara konu olan kıl çadır konusunda ve Belediye şirketi hakkındaki kamuoyunda tartışılan iddialara ne cevaplar verdi?

-Belediyedeki sendika değişim aşamasında işçilere yapıldığı iddia edilen baskılar için hangi cevabı verdi?

-Belediye’nin borçları ne durumda?

- “Vezirhan’daki siyasi kutuplaşmayı bitirdim” diyen Başkan Ocak kimlere değindi?

-Seçimlerde yeniden aday mı?

-Seçildiği günlerdeki sloganı olan, “Herkesi iş, aş olacağım” sözünü Başkan Ocak yerine getirdi mi?

-Vezirhanspor’un durumu hakkında neler söyledi?

Hepsi ve daha fazlasını; yarin­11.com, bilecikolay.com, haber­228. com, bilecik­11.com ve 11­haber.com sitelerinde izleyebilir, ayrıca Yarın Gazetesi ve Değişim Gazetesi’nden okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim