Cafer Elmas

9 aydır zimmet suçundan Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bozüyük Belediyesi eski Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yaslan, verilen ara karar ile serbest kaldılar. Bilindiği gibi, bir ay önce görülen duruşmada Savcı ve bir hakimin tahliyesini istediği Berberoğlu ve Yaslan’ın mahkemede diğer iki hakimin red vermesi ile tutuklulukları devam etmişti. Bugün görülen duruşmada ara karar ile Berberoğlu ve Yaslan serbest kaldılar.

 Sürpriz gelişen ve ailesinin bile haberi olmadığı karar karşısında Berberoğlu’nun ve Yaslan’ın  dostları Bilecik Cezaevine koştular. Cezaevinden çıktıktan sonra akrabalarının yanı sıra oğlu ve kızının karşıladığı Berberoğlu’nun ilk işi Şeyh Edebali Türbesi’ne giderek dua etmek ve namaz kılmak oldu.


Cezaevi çıkışı gazetecilere kısa bir konuşma yapan Berberoğlu, kimseye kırgın olmadığını ve kin ve husumet tutmadığını belirterek ‘Allah düşmanımı buralara düşürmesin’ dedi.

Herkesin böyle bir olayla karşılaşabileceğini gazetecilerin görevini yaptığını belirten Berberoğlu, kendilerinin de Belediye’de görev yaptıklarını hiç kimseye kindarlık duymadığını kininin hepsini cezaevinde bıraktıklarını söyledi.

Siyaset yapıp yapmayacağıma 1 ay sonra karar vereceğim”

 ‘Cezaevinden çıkıp yeniden o koltuğa oturacağım’ dediğini kendisine hatırlatmamız ve yeniden aday olacağına ilişkin sorumuz üzerine Ahmet Berberoğlu, siyaseti bırakmanın çok zor olduğunu verilen bir görevin tamamlanmasının gerektiğini ilerisi için ne olacağının belli olamayacağını bir olay yaşadığını siyaset yapıp yapmama konusunda ailesi ile görüşeceğini ve 1 ay sonra karar vereceğini belirterek şimdi söyleyeceği bir şeyin hem kendisini bağlayacağını hemde basını yanıltacağını sözlerine ekleyerek ‘Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler’ dedi.


Ne yaptı ise Bozüyük halkı için, Bozüyükspor için yaptığını Bozyükspor’un halinin ortada olduğunu kendisi zamanında Bozüyükspor’un elde ettiği başarıların ortada olduğunu şimdi bakıldığında Bozüyükspor’un sonuncu sırada yeraldığını 1 gol atıp 20 gol yediğini işte bu farkında Ahmet Berberoğlu farkı olduğunu söyleyerek ‘göreceksiniz 1 ay içerisinde neler olacak’ dedi.

Berberoğlu, eskisi gibi imza attıkları projelerin yeniden atılacağını zamanın herşeyi göstereceğini söyleyerek sözlerini ‘Mevlana gibi Yunus gibi ne olursan ol yine gel diyorlar ve ben gelmedim senin için bana sevgi gerek gönüller yapmaya geldim gönüller yıkmaya değil bizde gönüller yapmaya geliyoruz. Bütün arkadaşlarımızla basına teşekkür ediyorum’ diyerek tamamladı.


 Berberoğlu cezaevinde direk olarak Şeyh Edebali Türbesi’ne gitti. Burada onu akrabaları ve eşi Serpil Berberoğlu ile ablaları karşıladı. Duygulu anların yaşandığı ve ablalarının göz yaşlarını tutamadığı buluşmada Berberoğlu’nun da göz yaşlarını zor tuttuğu gözlendi. Berberoğlu’nun serbest kaldığı ve cezaevinden çıktığını duyanın soluğu aldığı Şeyh Edebali Türbesi bir anda Berberoğlu’nun akrabaları ile doldu taştı. Şeyh Edebali’nin huzurunda dua eden ve namaz kılan Berberoğlu, ailesine sarılarak Bozüyük’e evine doğru hareket etti. Berberoğlu’nun eşi Serpil Berberoğlu, buluşmalarını çeken gazetemize  verdiği pozda ‘hayatımın gururla verdiğim en güzel pozu budur’ dedi.


Berberoğlu'nun avukatı Şenol Özel ise iddia edilen 200 bin liralık zimmet miktarının, 150 bin lira olduğunun ispat edilmesiyle, söz konusu miktarın ödendiğini ve "İddia edilen zimmet miktarının karşılanması, delillerin toplanması ve suçun vasfının değişme ihtimali" gerekçeleriyle Berberoğlu'nun, çıkarıldığı mahkemece tahliye edildiğini kaydetti. Duruşma, 11 Aralık'a ertelendi.









Editör: TE Bilişim