Cafer Elmas

Çevre ve Şehircilik Müdürü Oktay Özker, geldiği günden itibaren yaptığı olumsuz davranışlar nedeni ile gündemden hiç düşmedi.

Hakkında çıkan haberlere cevap veremeyen Müdür Vekili Özker, son olarak geçtiğimiz hafta gazetemizin gündeme getirdiği iddiaları “iftira ve yanlış” olarak nitelendirerek, Bilecik Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalı ile bir açıklamada bulundu. Açıklamada; Bilecik’te kurumu adına çıkan olumsuz haberlerin Bilecik’in marka şehir olmasını engellediğini, denetleme için müfettişin değil, bir personelin şikayeti üzerine valiliğin gönderdiği muhakkikin (elinde belge istemek için savcı yetkisi bulunan) görevlendirildiğini ve yazdığımız haberlerin ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

İddiaları ve belgeleri tek tek yazacağımızı söylemiştik. İlk olarak anlaştığı banka promosyon şartnamesini sayfa sayfa yayınlamış ve yaptıkları protokolü de Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili’nden bizzat açıklamasını beklediğimizi belirtmiştik.

Ne var ki geçen iki haftalık süre zarfında müdür vekilinden ne bir cevap ne de yayınlamamız için bir protokol geldi.

Şimdi de evrakta sahtecilik iddiası ile müfettiş, pardon, müdürün deyimi ile ‘muhakkikin’ raporunda olduğu iddia edilen belgeleri yayımlıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü evrak kayıta, 23.02.2012 tarihinde 1552 sayılı iki evrak giriyor. 1552 numarasıyla evrak kayıta giren evraklardan ilki, Müdür vekili Özker’in CV’si’ni Ankara’ya gönderiyor. Aynı tarih ve aynı kayıt numaralı bir diğer evrakta ise, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Özker’in imzasıyla, müdürlükte çalışan iki memurun çalışmasında sıkıntı olduğu, şevk ile çalışma ruhunun kaybolduğu iddiası yer alıyor ve tayinlerinin çıkarılması isteniyor.


Evrak kayırları her iki belgenin de 1552, fakat evraklar farklı ve ikisi de Ankara Personel Daire Başkanlığı’na gidiyor. Birinde müdürün CV’si gönderiliyor, diğerinde çalışmasından memnun olmadığı personelin görevden alınmasını isteyen müdür vekili Özker’in isteği bulunuyor.

Bilecik’in marka şehir olması, yanlışları gündeme getiren basın yüzünden mi, yoksa kurumunu idare edemeyen beceriksiz müdürler yüzünden mi engelleniyor?

Şimdi soruyoruz: Aynı kayıt numarası ile Ankara Personel Daire Başkanlığı’na giden iki farklı evraka ilişkin, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Oktay Özker bir açıklama yapacak mı?  Basına suç bulan Özker’in, kurumu hakkında yapılan olumsuz haberler mi Bilecik’in marka şehir olmasını engelliyor, yoksa sorumsuz ve kurumunu idare edemeyen müdürler yüzünden mi? 

Editör: TE Bilişim