Cafer Elmas

Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Oktay Özker’in maaşını da aldığı asli görev yeri olan Yalova’nın yanı sıra Bilecik’te vekaleten başında bulunduğu kurumunun banka promosyonundan faydalanmak için promosyon listesinde ismini en başa yazdırdığı görülürken, ihaleye çıkan şartname ile banka arasında imzalanan şartnamede fark olduğu iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Oktay Özker, geldiği günden itibaren yaptığı olumsuz davranışlar nedeni ile basından hiç düşmedi. Yazılanlara cevap bile veremeyen Müdür Vekili Özker, en son geçtiğimiz hafta gazetemizin gündeme getirdiği iddiaların yanı sıra, bizden mi esinlendiler bilemeyiz ama ilimizdeki diğer basın kuruluşlarının da aynı şekilde verdiği haberleri iftira ve yanlış olarak nitelendirerek Valilik basın kanalı ile açıklama gönderdi. Marka şehir olma yolunda ilerleyen Bilecik’te kurumu adına çıkan bu tür olumsuz haberlerin şehrin tanıtımı ve gelişmesi adına yürütülen çalışmaları engellediğini belirten Müdür Vekili Özker, Müfettiş tarafından değil, bir personelin şikayeti üzerine Valilik tarafından görevlendirilen bir Muhakkikin kurumda denetleme yaptığını belirterek, yazdığımız haberlerin ve iddiaların asılsız olduğunu söylüyor.

Muhakkikin görevinden bihaber olan Müdür Vekili Özker’e, halk arasında Müfettiş olarak bilinen Muhakkikin de inceleme ve soruşturmayı yürütme yetkisinin bulunduğunu, Savcı yetkisine haiz olduğunu, ifade alma ve belge isteme yetkisine de sahip olma hakkının bulunduğunu ayrıca bir personel değil birden fazla personelin şikayet dilekçesi üzerine Valiliğin bu konuda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde inceleme ve soruşturma gerekliliği hissettiğini belirterek, Valiliğin Müfettiş gibi idari incelemede bulunması için Muhakkik görevlendirdiğini hatırlatırız.

Her zaman belgeler ile hareket eden gazetemizin bugüne kadar açılan 27 davayı da kazandığını buradan hatırlatıp, bu konuları da elimizdeki belgelere dayanarak haber yaptığımızı Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Oktay Özker’e ve kamuoyuna duyururuz.

Belgeleri gün gün açıklarken ilk belge olarak Müdür Vekili Oktay Özker’in vekaleten baktığı Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün anlaştığı banka promosyonundan neden faydalanmak istediğini ve listenin başına ismini neden yazdırdığını belgesini yayınlayarak soruyoruz?

Aslen Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli olan ve maaşını Yalova’dan aldığı halde anlaşmalı bankadan promosyon parası da alan Özker, Bilecik’te promosyon ücreti almaması gerektiği halde, Bilecik’te vekaleten başında bulunduğu kurumda listenin en başına da kendi ismini neden yazdırmış ve promosyon istemiştir?

İhaleye çıkan banka promosyon şartnamesi ile imzalanan promosyon protokolünün farklı olduğu doğru mu?

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin faydalanabilmesi için bankalara verdiği promosyon şartnamesi ile kurumun anlaştığı Garanti Bankası promosyon protokolünün farklı olduğu iddialar arasında yeralırken, imzalanan protokolde kimlerin imzasının bulunduğunu sorarak, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bankalara ihaleye çıktığı şartnameyi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Özker’in de   anlaşma yaptığı banka ile imzaladıkları protokolü kamuoyu ve basın ile paylaşmasını isteyerek gerçeği ortaya çıkarmasını ve haberimizdeki iddiaları çürütmesini bekliyoruz.
Editör: TE Bilişim