MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK'nın katilleri tarafından şehit edilen 3 askerimizi hatırlatarak, TFF'nin spor müsabakalarında "saygı duruşu" yapılmaması yönündeki kararını eleştirdi ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a önerge verdi.

                Bu ve bunun gibi bütün ülkeyi derinden etkileyen hadiselere karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Şeker, bu konuda Bakanlığa görev ve sorumluluklarını hatırlattı.

                Bahattin Şeker’in, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesi şöyle:

                “1-Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütünün katilleri tarafından kalleşçe saldırıya uğrayan ve şehit düşen 3 Mehmetçiğimiz bütün ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Aziz şehitlerimizin ruhu şad etmek, dua ile onları anmak, saygı duruşunda bulunup vefa göstermek her vatandaşımızın görevidir. Ancak TFF'nin bu hadisenin ardından şehitlerimiz için statlarda “saygı duruşu” kararı almadığı ve bazı futbol müsabakalarında seyirci olarak statta bulunan vatandaşlarımızın hassasiyetleriyle, maç başladıktan sonra saygı duruşu yapılmıştır. TFF'nin bu anlaşılmaz kararı ile ilgili bakanlığınızın bir soruşturması ve idari bir kararı olacak mıdır?

                2-Bakanlığınızın bir görevi de gençliğin sporla buluşmasını sağlamak, milli birlik ve kardeşliğe katkıda bulunmak, milli şuuru sporun değerleriyle güçlendirmek olduğu için; bu ve bunun gibi bütün bir ülkeye derinden etkileyen acı hadiselerin ardından anlaşılmaz kararlar alınmaması ve tekrar yaşanmaması, yurt çapında aynı hassasiyetlerin gösterilmesi adına; TFF  ve diğer spor federasyonlarının uyumlu kararlar alması ve uygulaması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?”

Editör: TE Bilişim