AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette Ayasofya İmamı’nın Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözler üzerine Bozüyük Belediye Meclisi’nde yaşanan gerginlik ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Serkan Işık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Baki Yavuz gazetemize ziyaret gerçekleştirdi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ile görüşme gerçekleştiren Başkan Serkan Yıldırım, Ayasofya imamının Atatürk’e yönelik söylediği iddia edilen sözleri sonrası Bozüyük Meclisi’nde Millet İttifakı’nın buna yönelik yaptığı açıklamalar sırasında meclis salonunu terk eden AK Parti’li üyelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Atatürk hepimizin ortak değeridir”

Son haftalarda muhalefetin Atatürk üzerinden siyaset yaptığını dile getiren Başkan Yıldırım, “Biz Atatürk’ü herkesin sevdiği gibi seviyoruz ve yaptığı ilkelere ve inkılâplara saygı duyuyoruz ve yine bunların devamı yönünde de gerekli atılımları yapıyoruz.” vurgusunu yaptı.

Başkan Yıldırım konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Biliyorsunuz Ayasofya geçtiğimiz yıl açıldı ve gerçekten bugün hepimizin ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Bende defalarca Ayasofya’ya gittim ve gerçekten etkilendim.

Bu konuda muhalefet,Bozüyük Belediye Meclisi’nde bir açıklama gereği duydu. Ama ne tür bir açıklama yapılacağını bizim arkadaşlarımız bilmedikleri için birde provokatif bir durumun ortaya çıkması ihtimaline karşın polemiğe girmemek adına oradaki açıklamaya katılmamayı tercih ettiler.

Son birkaç haftadır Atatürk üzerinden muhalefet,özellikle Cumhuriyet Halk Partisi bir siyaset yürütmeye çalışıyor. ‘Atatürk hepimizin ortak değeridir’ diye genel merkezimiz açıklamasını yaptı. Bizde illerimizde yapmaya devam ediyoruz.

Biz AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak Atatürk ilkelerinin arkasındayız. Biz Atatürk’ü herkesin sevdiği gibi seviyoruz ve yaptığı ilkelere ve inkılaplara saygı duyuyoruz ve yine bunların devamı yönünde de gerekli atılımları yapıyoruz.”

Editör: TE Bilişim