Geçtiğimiz ay ilimizde 5 ayrı evden hırsızlık yapan şüphelilerden 3 kişi tespit edilirken, 1'i İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı.
İlimizde yapılan hırsızlık olaylarında evlere giriş yönteminin yanısıra, evlerin civarında yapılan incelemede de ayak izlerinin aynı olduğunu tespit eden yetkililer, 7 ayrı işyeri, apartman siteleri ve MOBESE kamera kayıtlarını inceleyerek MAZDA3 marka şüpheli bir aracı tespit ettiler. Plaka tanıma sistemi ile 6.2.2013 tarihinde ilimize giriş yapan aracın İstanbul'dan kiralanarak kullanıldığını tespit eden yetkililer, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmede aracı kiraya veren şirket yöneticinin ifadesini aldılar.
Araçları kiraya veren U.S.S.'nin kiralık araç işi yaptığı ve kiraladığı araçları kiraya vererek bu araçların birçok hırsızlık suçuna karıştığı tespit edildi.
Şüphelilerin ilimizde çeşitli işyerlerine giderek işlem yaptıkları işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilirken, şüphelilerin eşgalleri ve kullandıkları MAZDA3 marka araç kamera kayıtları ile tespit edildi. Belirlenen eşgaller sayesinde ilimizde hırsızlık suçlarını gerçekleştiren şahısların S.D. (25), R.T. (21) ve M.S. (28) olduğu tespit edilirken, şüphelilerden R.T.'nin asker olduğu ve dağıtım izninde iken ilimizde gelerek hırsızlık olayını işlediği belirtildi.
Bilecik adli makamlarınca hakkında yakalama kararı bulunan U.S.S'nin ise, İstanbul'da yakalanarak ilimize getirildiği, verdiği ifadesinde şahıslara aracı kiraya verdiğini belirtti.
İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri İstanbul'da yapmış oldukları operasyonda şüphelilerden M.S.'yi yakalarken, M.S., adli makamlarca tutuklandı. Diğer şahıslardan R.T.'nin askeri birliği ile gerekli yazışmalar yapılırken, S.D.'nin de yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Editör: TE Bilişim