AK Parti'de Bilecik Belediye Başkan adayı belirlendi. Mevcut Başkan Selim Yağcı, temayül yoklamasından 1. sırada çıkarken, parti genel merkezinden 'adayımız sensin' şeklinde cevap alarak dün Ankara'ya gitti.

Yaklaşık 1 aydır devam eden AK Parti'deki temayül yoklaması sonucu 6 aday adayının mücadelesi Selim Yağcı'nın yeniden Belediye Başkan adayı gösterilmesi ile sonuçlanmış oldu.

Bilindiği gibi AK Parti'de adaylık sürecinin başlaması ile birlikte 6 aday adayı resmi olarak başvuru yapmıştı. Adayların kendilerini kamuoyuna tanıtım çalışmaları sürerken temayül yoklaması yapan AK Parti'de oy sonuçları çuval ile mühürlenerek Genel Merkez'den gelen milletvekilleri tarafından Ankara'ya götürüldü.

Bu gelişmeler yaşanırken AK Parti'de temayül yoklamasından mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı 1.olarak çıkarken, Yağcı'nın ikinci döneminde yaptığı hizmetlerin yeniden Başkan adayı olarak gösterilmesinde büyük rol oynadığı düşünülüyor.

Nitekim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu ilk 10 şehrin Belediye Başkan adayını açıkladı.

Aday tanıtımlarında yeniden aday gösterilen Belediye Başkanlarının slayt eşliğinde yaptıkları hizmetlerin tanıtımının yapılması Bilecik'te de Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın diğer aday adaylarına göre birkaç adım önde olduğunun göstergesi olmuştu.

İlk 10 Belediye Başkan adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılmasının ardından, Marmara bölgesindeki şehirlerin Belediye Başkan adaylarını açıklayan AK Parti Bilecik'te Selim Yağcı'yı yeniden Belediye Başkanlığına aday olarak gösterdi.

İlk olarak MHP'nin Belediye Başkan adayı olarak Muhasebeci Hüseyin Şensoy'u açıklamasının ardından kamuoyunda merakla beklenen AK Parti'nin de mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı yeniden Belediye Başkan adayı olarak göstermesi ile birlikte şimdi gözler CHP'nin belirleyeceği adaya çevrildi.

               

Editör: TE Bilişim