Daha önce devlet hastanelerinde başlatılan telefon ve internet üzerinden randevu sistemi,1 Temmuz’dan itibaren aile hekimliklerinde de uygulanmaya başlandı. Hastalar artık aile hekimlerinden randevularını telefonla ya da internet üzerinden rahatlıkla alabilecek ve sıra beklemeden muayene olabilecekler. Altyapısı hazırlanan sistemin Bilecik’te hizmete girebilmesi için aile hekimlerinin 1 aylık hizmet çizelgelerini internet üzerinden Randevu Merkezi Sistemi’ne girmeleri bekleniyor.

1 Temmuz’da başlatılan uygulama kapsamında hastalar randevularını; telefonla “Alo 182” çağrı merkezini arayarak, internet üzerinden "www. hastane randevu.gov.tr" adresinden, mobil cihazlarla ise "Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması" ile alabilecek. Randevulu hastalar randevu saatlerinde sıra beklemeden hizmet alacak. Randevu almayan hastalar ise öncelikle randevulu hastaların muayenelerinin bitmesini bekleyecek. Daha önce devlet hastanelerinde başlatılan sitemin başarılı olmasının ardından aynı sitem aile hekimleri için de uygulanmaya başlandı. Sistemin altyapısı hazırlandı ve hizmete sunuldu.

Bilecik’te, 18’i şehir merkezinde olmak üzere, 61 aile hekimi bulunuyor. Vatandaşların Randevu Merkezi Sistemi’nden faydalanmaları için hekimlerin sisteme 1 aylık çizelgelerini girmeleri gerekiyor. Şu ana kadar sisteme herhangi bir giriş olmadığı için hizmet ilimizde henüz başlamış değil. Hekimlerin uygulamadan haberdar edildiği ve sistemin kısa sürede çalışır hale geleceği öğrenildi.  

Editör: TE Bilişim