Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu MHP Milletvekili Engin Alan’ın avukatı milletvekillerinin girişimiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Bu başvuru ile birlikte MHPli Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Sincan Cezaevi’nde Engin Alan’ı ziyaret ettiler.

Mikrofonların uzatıldığı Bahattin Şeker, Engin Alan’ın annesinin hasta olduğunu tutuklu şekilde askerlerle sanki kaçacakmış gibi annesini hastanede ziyarete gitmesinin Engin Alan’ın gururuna dokunduğunu belirtti. Şeker, yaptığı açıklamada “adaletse herkese adalet olması lazım” dedi.

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan ise Engin Alan’ın BDP Milletvekilleri ile ya da İmralı canisiyle kıyaslanmasının kendisinin çok canını acıttığını belirterek, Alan’ın burada yatarak hayatına son vermesinin kendisi için daha uygun olacağını düşünecek kadar sıkıntılı olduğunu belirtti.

Lütfü Türkkan, “yarın öbür gün 5 tane BDP Milletvekili tahliye olursa Engin Alan burada yatmaya devam ederse bu Türkiye’nin gerginliğini taşıyacak hükümet çok az olur, Türkiye gerilir” ded
i.


Editör: TE Bilişim