İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri 9 ayrı suçtan aranan şahsı GBT sorgusunda yakaladı. Ardı ardına başarılı çalışmalar gerçekleştiren asayiş ekipleri hakkında (5) yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim etti. İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “21/02/2015 günü saat 08.00 sıralarında asker oğlunu görmek için Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı önünde bekleyen bir şahıstan şüphelenilmesi üzerine usulüne uygun bir şekilde kimliği istenmiş, ibraz ettiği kimliğin sahte olabileceği şüphesi ile şahıs Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmiştir.
    Emniyette yapılan çalışmalar sonucu şahsın üzerinde taşıdığı fotoğrafı kendine ait, ancak bilgileri M.Y isimli başka bir şahsa ait olan nüfus cüzdanının sahte olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın açık kimliğinin tespitine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda O.B isimli şahıs olduğu tespit edilen söz konusu şahsın yapılan GBT sorgusunda;
    “Hükümlünün veya Tutuklunun Kaçması” suçundan Torbalı (Kapatılan) 2.Sulh Ceza Mahkemesinden,
    “Elde veya Üstte Taşınan Eşyayı Çekip Almak Suretiyle Hırsızlık” suçundan Aksaray 2. Asliye Ceza Mahkemesinden
    “Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan Bingöl İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Muhkem Eşyayı Kırarak Hırsızlık” suçundan Edirne İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan Bingöl İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Muhkem Eşyayı Kırarak Hırsızlık” suçundan Edirne İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Kişi Hüviyet veya Sıfatına İlişkin Yalan Beyanda Bulunma” suçundan Sungurlu İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Muhkem Eşyayı Kırarak Hırsızlık” suçundan Edirne İlamat ve İnfaz Bürosundan
    “Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan Sungurlu ilamat ve İnfaz Bürosundan olmak üzere toplamda (9) adet aranıyor kaydı ile yakalama emrinin bulunduğu tespit edilmiştir.
    Şahsın şüpheli olarak alınan beyanından “İzmir Torbalı Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü iken 05/02/2014 tarihinde firar ettiği, gerçek kimliğinin firar ettiği cezaevinde kaldığı, 2014 Mart ayında İstanbul da çıkarttığı sahte kimlik ile dolaştığı ve bu güne kadar bu şekilde yakalanmadığı, yakalanmamak için böyle bir yola başvurduğu” anlaşılmıştır. 
    Şüpheli şahsın yakalama dosyaları ile ilgili (5) yıl kesinleşmiş hapsi bulunduğundan Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Söğüt Asliye Ceza Mahkemesindeki işlemlerinin ardından Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiş, “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan hakkında ayrıca işlem yapılmıştır.”denildi.
Editör: TE Bilişim