TSO Meclis Üyesi ve İnşaat Komite Başkanı Ağdağ Yapı Firma Sahibi Abdülselam Ağdağ gazetemize ziyaret gerçekleştirirken, Bilecik’teki inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağdağ, TÜİK’in verilerine dikkat çekerken, Bilecik’te bu yılın mayıs ayındaki konut satışının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 oranında azaldığını aktardı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile görüşme gerçekleştiren Abdülselam Ağdağ, Türkiye genelindeki ekonomik durgunluk sebebiyle Bilecik’te de inşaat sektöründe sıkıntının olduğunu dile getirdi. İnşaat sektörünün önünün açılabilmesi için başta Konut Kredisinde yeni bir düzenleme ile faizlerde düşüşe gidilmesi gerektiğini söyleyen Ağdağ, diğer yandan da girdi fiyatlarında özellikle demir alımında fiyatların ucuzlatılması gerektiğini vurguladı.

“BİLECİK’TE İNŞAAT SEKTÖRÜ CİDDİ ANLAMDA ETKİLENDİ”

Ağdağ, “Türkiye genelinde olduğu gibi Bilecik’te de şu anda inşaat sektörü ciddi anlamda etkilendi. Konut Kredisi faiz oranlarının yüksek seviyede kalması ciddi anlamda satışlarda azalmaya neden oldu.”dedi.

“KONUT KREDİLERİNİN DÜŞMESİ GEREKİYOR”

İnşaat sektörünün önünün açılabilmesi için Konut Kredisi ve girdi fiyatlarına dikkat çeken Ağdağ, “Konut kredilerinin düşmesi gerekiyor. Birde bu demir gibi ana maddelerin fiyatlarında düşüş olması gerekiyor. Bu şekilde olursa inşaat sektörünün direk olarak önü açılır. Çünkü şu anda müteahhit bir bina yaparsa satış rakamını artırması gerekiyor. Bunu kime satacak? Bu endeksi karşı tarafa yansıtması gerekiyor bunu da yapamazsa satış olmaz.”şeklinde konuştu.

Diğer yandan Abdülselam Ağdağ İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilerede dikkat çekerken, Bilecik’te 2021 mayıs ayında konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 oranında azaldığını söyledi.

Ağdağ, “Bilecik genelinde konut satışları 2021 Mayıs ayında, 2020 mayıs ayına göre yüzde 22,4 oranında azalarak 128 adet oldu.” dedi.

Editör: TE Bilişim