Ertuğrulgazi İlkolu 1/B Sınıfı öğrencileri Portekizli öğretmen Dilia Fernandes ile kuruculuğunu yaptığı "WATER IS LIFE " adlı e Twinning projesini tamamladı.

Doğal kaynağımız olan suyu korumak ve kirletmeden gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan projede öğrenciler hem eğlenerek öğrendiler hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirdiler.Öğrenciler Kütüphaneler Haftasında velilerin de yardımıyla kitap ayraçları tasarlayıp Portekiz'e gönderdiler. Portekiz'deki minik öğrenci kardeşleri de onlara hediyeler gönderdiler.Yine İtalya, Azerbaycan'daki öğrencilerle birlikte örüntü şeklinde hikayeler yazıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen proje kapsamında e-book yazan minikler,final ürünü olarak Portekiz'de başlayıp İtalya, Türkiye ve Azerbaycan'ı dolaşan Türkiye'de 10 öğretmen ve öğrencilerinin yazdığı, Portekiz’de 3 öğretmen ve öğrencileri,İtalya'da 1 öğretmen, Azerbaycan'da 1 öğretmen ve öğrencilerinin devam ettirdiği hikaye "The Jouney of a Water Drop" (Bir Su Damlacığının Hikayesi) Bilecik’te son buldu.

İlk olarak Bozüyük’te Banu Aksu ve öğrencilerinin devam ettirdiği hikaye Bilecik’te Filiz Ayhan ve öğrencileri tarafından sonuçlandırıldı.

Editör: TE Bilişim