Cafer Elmas

Tüm Türkiye şehitlerine ağlarken Bozüyük Belediye Başkanı konserle Bozüyüklüleri coşturdu.

Cumartesi günü Hakkari’den gelen 3 şehit haberiyle tüm yurt yasa büründü. Çarşı iznine çıkan 2 uzman çavuş ve bir erimiz saat 16.00 sularında uğradıkları hain saldırıda şehit olurken, haber bir saat içinde ülke gündemine düştü. Askerlerimizin kanlar içinde yerde yatan görüntüleri herkesin yüreğini dağlarken, aynı günün akşamı Bozüyük’te yastan çok şenlik havası vardı.


Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet’in 91. Yılı’ konserine halkın ilgisi yoğun oldu. Saat 19.00’da iki şarkıcı sahneye çıktı. Kadını erkeği, genci yaşlısı gönüllerince eğlendi.  Ne de olsa sınırlarımızda nöbet tutan askerlerimiz var!!! Belediye Başkanı Bakıcı da konser öncesi yaptığı konuşmada buna dikkat çekti ve “Bugün üzücü bir haber aldık.” dedi.

Konseri iptal etmeyen Bakıcı; “3 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Memleketimiz böyle üzücü haberleri keşke hiç almasa. Ama hayatta bunlar var. İşte onlar orada olduğu zaman biz burada rahatça oturabiliyoruz” dedi.


Daha önce de Bilecik Belediyesi başta olmak üzere Osmaneli, Gölpazarı gibi ilçelerimiz gelen şehit haberleri sonrası konserlerini iptal etmiş veya ileriki tarihlere ertelemişlerdi. Yapılan bu duyarlı hareketler sonrası Belediye Başkanları kamuoyunda takdirle karşılanmışlardı. Ne var ki aynı hassasiyeti Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı göstermedi. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilemekle yetinen Bakıcı, bu konserleri onlar sayesinde veriyoruz dercesine “onlar sayesinde rahatız” deme cüreti gösterirken,  TOKİ’nin yanı sıra yapacağı Kültür Merkezini anlatıp siyasi propaganda yaptı.


Editör: TE Bilişim