Öğretmenini şikayet ettiği için Bozüyük Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’ndan atılan Rumeysa Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararları doğrultusunda okula geri alındı.

Bir öğretmeninin derslerde kullandığı ifadeleri müstehcen bularak rahatsız olan Rumeysa Ateş durumu ailesiyle paylaşınca, baba Muhammet Ateş öğretmeni okul yönetimine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Savcılığına şikayet etmişti. Bu olay sonrası okul idaresi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Rumeysa, “öğretmene iftira” suçundan okuldan atılmıştı.

Kaydı İmam Hatip’ten alınıp Çitosan Ortaokulu’na yapılan kızın ailesi, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 56. Maddesinin 7. Fıkrası gereği, bir imam hatip öğrencisinin normal ortaokula verilemeyeceği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığına başvurmuştu. Bakanlığın, “öğrencinin cezasının kınama cezasına çevrilmesi” yönündeki yazısı ve İl Milli Eğitim’in “okula yeniden kayıt yapılması” taleplerine rağmen, Müdür Murat Gümüş tarafından okula alınmadığı iddia edilmişti.

Olayın basında yer bulmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü’nün küçük kızın babası Muhammet Ateş’i telefonla arayarak görüştüğü ve kızını okula götürebileceğini söylediği öğrenilirken, önceki gün Rumeysa’nın okuluna kaydının yapıldığı ve küçük kızın eğitimine yeniden başladığı öğrenildi. Rumeysa, okula geri dönüşünü arkadaşlarıyla kestiği pastayla kutladı. 

Editör: TE Bilişim