Ak Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, 2013 yılı son İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine müjde verdi. Bozüyük'teki Meslek Yüksekokulunu ileride fakülteye dönüş-türüleceği yönünde daha önce ilan edilen
  okulla ilgili yeni gelişmeleri açıkladı.                      
Üniversiteye 60 Milyonluk bütçe dışında,  4 Milyon Lira para geldiğini ve üniversitenin hesaplarına yattığını söyledi.  Poyraz, “İnşallah yer sıkıntısı noktasındaki belirlemeyi yaptıktan sonra hızlı bir şekilde inşaata başlayacağız.”dedi.

Ardından “Kanımıza Dokunuyor” diyerek sitem eden Poyraz, Türkiye'yi 4 kat fazla büyüttüklerine dikkat çekti ve şöyle söyledi; “Önceki iktidarlar bu konuştuğum, anlattığım şeylerin bir tanesini yaparlardı onunla seçim kampanyası yürütürlerdi. Ak Parti bu kadar hizmet yapıyor, Birileri hoşlansa da, hoşlanmasa da söyleyeceğim, üzerine basa basa söyleyeceğim. Bizden önceki iktidarda, koalisyon hükümetleri dahil hepsinin Bilecik'e yaptığı yatırımın toplamından daha fazla Bilecik'e yatırım yaptık. Kanımıza Dokunuyor diyoruz ya hakikaten bazen de üzülüyoruz. Ama şuna inanıyoruz, bir kere vatandaşımız bu tezgahı gördü. Vatandaşımız bir kere istikrarın ne olduğunu biliyor”dedi. Konuşmasının sonlarında ise adaylık sürecine dair de parti teşkilatını bilgilendirdi.

“Yer sıkıntısını çözdükten sonra hızlı bir şekilde inşaata başlayacağız”

Poyraz şöyle konuştu; “2023'e kadar Hızlı Tren Çalışmalarında planladığımız, ayırmayı düşündüğümüz kaynak 45 Milyar Dolar. 2023 yılında 29 tane ilimize Hızlı Trenle ulaşmayı hedefliyoruz. Şuana kadar Karayollarında 40 Milyar Lira yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde yapılan yol toplamının 3,5 katı yol yapıldı. 21 Bin km'nin üzerinde yolumuz oldu. 26 tane havaalanımız vardı, şuanda 52 tane havaalanımız var. 76 Üniversitemiz vardı, şuanda 175 üniversitemiz var. Bir tanesi de Bilecik'te ve şuanda Bilecik'te en büyük bütçeye sahip olan kurum Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi.  Bozüyüklülere de selamımız olsun. Bozüyük'teki üniversitemizi ileride fakülteye dönüştüreceğimiz ve daha önce ilan ettiğimiz 60 Milyonluk bütçe dışında,  4 Milyon Lira para geldi ve üniversitenin hesaplarına yattı. İnşallah yer sıkıntısı noktasındaki belirlemeyi yaptıktan sonra hızlı bir şekilde inşaata başlayacağız.”dedi.

“Kanımıza Dokunuyor”

“200 Binin üzerinde derslik yaptık. Hanım kardeşlerimiz biliyor, öğrenci kardeşlerimize bütün kitaplarını ücretsiz vermedik mi? Anlatmayacağım gerisini! Ama niye söyledim bunları? Hani birileri çıkıp diyorlar ya biraz da açıkçası kanıma dokunuyor. Şöyle yolsuzluk, böyle yolsuzluk, arkadaş bizden önceki iktidarlar bu konuştuğum, anlattığım şeylerin bir tanesini yaparlardı onunla seçim kampanyası yürütürlerdi. Ak Parti bu kadar hizmet yapıyor, Türkiye'yi 4 kat fazla büyüttük, dün hayal olan bütün yatırımları yaptık. Coğrafi olarak Türkiye'nin en küçük illerinden,  200 Bin nüfusumuz var, küçücük Bilecik'te  5.5 Milyar TL. Ben şimdi çıkıp konuştuğum zaman bazıları alınıyor, bu kadarda övünme diye. Birileri hoşlansa da, hoşlanmasa da söyleyeceğim, üzerine basa basa söyleyeceğim.

Bizden önceki iktidarda, Cumhuriyet Halk Partisinin tek parti iktidarı dahil, Demokrat Parti iktidarı dahil, 60'lı, 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda gelen bütün koalisyon hükümetleri dahil hepsinin Bilecik'e yaptığı yatırımın toplamından daha fazla Bilecik'e yatırım yaptık Allah'a Şükür. Kanımıza Dokunuyor diyoruz ya hakikaten bazen de üzülüyoruz. Ama şuna inanıyoruz, bir kere vatandaşımız bu tezgahı gördü. Vatandaşımız bir kere istikrarın ne olduğunu biliyor. Terörün kaldırılması noktasında ne tür fedakarlıklara katlandığımızı gördü ve biz biliyoruz ki bu coğrafyada eskisi gibi güçlü olacaksak evimizin içindeki problemi halledeceğiz. Ama birileri de bunu bozmak için gerek içeriden, gerek dışarıdan bozmak için elinden gelenide yapacak. Onlar uğraşsınlar, biz yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz.”dedi.

“Hem hukuk önünde, hem de tarih önünde hesap verecekler”

Millete kumpas kurmaya çalışanların hesap vereceğini işaret eden Fahrettin Poyraz, “Peki bundan sonra ne olacak, iş bittimi? Hayır şuanda daha yeni başlıyor onu söyleyeyim. Şu 10 gün içinde ülke ekonomisine ortada 105 Milyar Dolar zarardan bahsediliyor. Millete kumpas kurmaya çalışanlar, bilerek veya bilmeyerek buna alet olanlar hem hukuk önünde hesap verecekler hemde tarih önünde. Önümüzdeki 10 gün bilemediniz 15 gün içinde Türkiye'de çok şeylerin değiştiğini birlikte göreceğiz. Bir oyun kuruldu, bir kumpas kuruldu, geçen hafta bu oyun bozuldu. Belki siz Bilecik'te bunun şiddetini hissetmemiş olabilirsiniz.  Bundan sonra hasar tespiti, yeni tedbirlerin alınması ve bu noktada kastı olanlar varsa da hukuk önünde hesaplaşma süreci başlayacak. Millet üzerinde oynanan pek çok oyunu bozduk. Önümüzdeki yerel seçimlerde Bilecik'teki 11 Belediyemizin 11'ine de talibiz. İnsanların kafa karışıklığı noktasında tereddütleri varsa bunları anlatacağız, gayret edip çalışacağız. İnşallah önce yerel seçimler sonra Cumhurbaşkanlığı seçimler ve sonrasında da genel seçimler ve Türkiye'nin istikrarı noktasındaki, Türkiye'nin kazanımlarının artması noktasında geçip giden o medeniyetimizin yeniden inşası noktasında var gücümüzle gayret sarf edeceğiz. İnanıyorum ki bizden sonra gelen nesiller, ne MHP'yi ne CHP'yi hatırlayacak, ne Kılıçdaroğlu'nu ne Bahçeli'yi, ne beni, ne seni hatırlayacak. Ama bizden sonra gelen nesiller burada bir İstiklal Mücadelesi verildiğini  ve bu mücadeleyi de Ak Parti kadrolarının verdiğini hatırlayacaklar. Onun için milletimize ve Tarihimize olan sorumluluğumuz çok fazla” sözüyle salondan büyük alkış aldı.

Ak Parti'de adaylık süreci

Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, adaylık sürecinde isimlerin netleşmesi konusunda teşkilatına bazı gecikmelerin olacağını açıkladı.

Poyraz şöyle konuştu; “Bir tarafta milletin  varlığına, Ak Partiye karşı yapılmış olan bir darbe teşebbüsü varken genel merkez için önemli olsa da adaylık belirlenmesi bunlar karşısında daha az önemli. Süreç biraz uzadı. Birkaç hafta daha uzayabilir. Benim tahminim Aralık ayının sonuna kadar adayları netleştiririz idi ama şu son 10 günde yaşananlar bu süreci bir 15 gün sarkıttığı kanaatindeyim. İnşallah bu 15 günlük süre zarfındada tablıo netleşecek biz aday arkadaşlarımızla, kadrolarımızla hızlı bir şekilde  hazırlık yapacağız. Birileri meydanlarda şuanda esip gürleyebilir rahat olun. Çünkü durduğumuz yer doğru. Yeterki biz davamızın doğruluğuna olan inancımızı sürdürelim göreceksiniz onların bile tabanından bizim davamız noktasında inanılmaz destek alacağız. Bu seçimler çok farklı olacak ben bugünlerden görüyorum. Onlar istedikleri kadar hesap kitap yapsınlar onların hesabı varsa Cenabı hakkın da hesabı var. Bizim niyetimiz halis. Niyet  hayır olduktan sonra akıbeti de hayır olacak diyorum.” Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı. Bunun yanı sıra İl Danışma Kurul Toplantısına Ak Parti Bilecik Belediyesi Aday Adaylarından Üzeyir Yıldırım, Orhan Şişman, Münür Şahin de katıldı. 6 Aday adayı arasından Belediye Başkanlığına aday ismin İbrahim Yılmam çıkmaması sonrasında, Ak Parti'de bazı iddialarla gündemi meşkul etmiş, büyük bir kaos ortamının oluşmasına sebep veren isim olarak hafızalarda yer almıştı. Diğer aday adaylarının katıldığı toplantıya İbrahim Yılmam ile Atıf Bilir'in gelmediği gözlemlendi.  

Editör: TE Bilişim