Bayırköy Beldesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın “Çılgın Projesi” olarak adlandırılan demiryolunu Karasu mevkiine taşıma çalışmaları başladı.

Uzun süredir üzerinde çalışılan proje nihayetinde Başkan Yaman’ın özverili çalışmaları neticesinde hayata geçirildi. 2019 yılında tamamlanması hedeflenen proje ile demiryolunun bulunduğu bölgeden Karasu mevkiine taşınması için iş makineleri bölgede çalışmalara başladı.

Başkan Yaman’ın ‘Çılgın Projesi’nin bitirilmesi ile Bayırköy Beldesi yeni alanlara sahip olacak. Proje bitiminde bu alanlara alışveriş merkezleri ve çeşitli dükkânların yapılması ile de Bayırköy Beldesine büyük bir ekonomik gelir sağlanması hedefleniyor.

“Beldemize yeni bir çehre kazandıracak”

Belediye Başkanı Mustafa Yaman, iş makinelerinin arazide yaptığı çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek “Çılgın Projeye” ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yaman, Bayırköy Beldesinde bu büyük projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kamulaştırma çalışmalarının ve arazilerdeki ağaç ve müştemilatların yetkililer ve vatandaşlarla birlikte sayım işlemlerinin yapıldığını, tamamlanan çalışma sonrasında da iş makinelerinin araziye girmeye başladığını belirtirken konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Demiryolu deplasesinin yaklaşık uzunluğunun 2020 m olacak. Tren yolu hattı yol güzergahının çıktıktan sonra yan yolları 7’şer metre genişliğinde olacak. Projenin 2019 yılında tamamlanmasını planladık. Kaldırılan belde içindeki yol güzergahının yerine de Beldenin gelişmesine ve tanıtımına fayda sağlayacak, yeni bir çehre kazandıracak, alışveriş merkezi niteliğinde dükkânlar yapılacak. Projede emeği geçen herkese ve büyüklerimize teşekkür eder, tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

Editör: TE Bilişim