Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dodurga Belediye Başkan adayı olan Selim Temel, Bozüyük’te ilçe teşkilatı tarafından yapılan toplantıda yeniden Belediye Başkanlığına aday olma sürecini anlatırken İhtiyat askerliği yapmak için bu göreve talip olduğunu söyledi.

Daha önce Belediye Başkanlığı yaptığı Dodurga Belediyesi’nin yanısıra milletvekili adayı olduğunu, 5 sene Bozüyük İl Genel Meclis üyeliği yaptığını bu dönemlerin kendisinin muazzaf askerlik dönemi olduğunu belirten Selim Temel, şimdi yeniden Dodurga Belediye Başkanlığı’na aday olmasını ise savaş zamanında ikinci kez askere giden kişilere tanımlanan ihtiyat askerliği olarak değerlendirdi. Bu benzetme toplantıya katılanları gülümsetirken, Selim Temel uzun süre alkışlandı.

Seçimlerin tüm millete ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Dodurga Belediye Başkan adayı Selim Temel, 1964 yılında Dodurga Belediyesi’nde Muhasebeci olarak göreve başladığında Belediye Başkanı olacağını kafasına koyduğunu belirterek söze başladı. Temel, “1974 yılında Belediye Başkan aday adayı oldum o  arada sandık kuruldu neticede sandıkta bir oyla kaybettim. Ama hiç küsmedim, darılmadım, müteakip seçimlerde de her seçimde de gene aday oldum. Bu seferde Bozüyük İlçe Teşkilatı beni 9-0’la kaybettirerek gönderdi. Ama hiç yılmadım, küsmedim partime. Neticede 1987 yılında memuriyette 25 seneyi doldurarak milletvekili adayı oldum. Ve 1989 yılında Dodurga Belediye Başkan adaylığı, müteakipte 1995 yılında milletvekilliği 2. sıra adayı, sonrasında 5 sene Bozüyük İl Genel Meclis üyeliğini alnımın akıyla yaptım. Bunlar benim muazzaf askerlik görevimdi. Şimdi yeniden Dodurga Belediyesi’nde bir genç arkadaş bulamadık. Müracaat eden arkadaşta olmadı neticede bu işi yüklendik yeniden ihtiyat askerliği yapmak için bu göreve talip oldum. Arkadaşlar neticede bu parti içerisinde namusuyla, şerefiyle, partinin ilkelerine sahip olarak çalışan herkes yerini bulur ve partide dilediği yere gelir. Bizler namusumuzla, şerefimizle partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışacağız, bütün arkadaşlarımızda namuslu ve dürüst buna yürekten inanıyorum’ dedi.

Editör: TE Bilişim