Soner ÇELİK

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Toprak Kağıt Fabrikası bahçesindeki köşkünde, holding bünyesinde bulunan fabrikaların müdürlerine verdiği yemek sonrası gazetecilere açıklama yapan Halis Toprak; ölümle, öldürmekle bir yere varılmadığını söyledi.

Toprak, ç
özüm süreci ile ilgili şunları söyledi; “İnşallah oraya da refah ve saadet gelir. O onu öldürür, o onu öldürür bir yere varılmaz. Çok güzel bir iş çıkartılar. Bir an evvel biter. O sıkıntı da kalkarsa Türkiye’nin ekonomisi başta olmak üzere huzur, sükun ve saadeti, itibari güçlenir ve artar. Sayın Başbakanın burada göstermiş olduğu irade çok büyük bir fayda sağlıyor ve sağlayacak. Bir an evvel huzur, sükun ve refah, saadet gelir. Bugün Doğu ve Güneydoğuya baktığınızda su, toprak kaynakları hep orada. Ama orada devletin yaptığı bir şey yok. Su var, her şey yetişiyor. Allah her şeyi vermiş. Ama bakan yok. Şöyle bir baktığımız zaman yediğimiz, içtiğimizin çoğu oradan geliyor. Ama maalesef biz orayı ikinci plana atmışız. İnşallah huzur gelirse devlette oraya eğilir. Orası güzel gelişirse ülkenin ekonomisi ve yeri de dünyada bambaşka olur.

“6 bölgede 24 fabrika var”

Ülkenin 6 bölgesinde 24 tane fabrikamız var. Bu sene içerisinde fabrikanın yüzde 95’i çalışmaktadır. 24 fabrikadan 22’si şuan çalışıyor. Diğer 2’side bir aya kadar inşallah çalışacak. Şimdi gerçeğe baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti’nde 24 tane sanayi olması mümkün değil. Biz 30 sene bu ülkeye hizmet ettik. Üretim, istihdam, vergi, ihracat, huzur ve saadet bakımından dört dörtlük hizmetlerde bulunduk. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki sanayi üretimdir. Üretim olmadan hayat olmaz. Bu bakımdan sanayiye sahip çıkılmalıdır. 1965 yılına kadar ülkemizde fazla sanayi yoktu. 1965’te Süleyman Demirer iktidara geldi. Hakikaten her çareye başvurdum. Gerçek şu memleket ihracatçı oldu. Ama bu gelişme devam etmeli. Burası 6 sene kriz altında kaldı. 4 seneden fazla el konuldu. Bari el koyduklarında 24 tesisi çalıştırmalılardı. Memleket çok sıkıntıyla karşılaştı. Çok şükür 10 aydır biz devraldık. Ülkemizde ürettiğimiz malların ithalatı azaldı ihracat çoğaldı. Her şeyin başı üretim. Üretim hayati bir meseledir. Onun için üreticiler Demirer zamanındaki gibi yardım edilmelidir. El koyuyorsun bari çalıştırsaydın. Devletin bu işte en az 3 milyar dolar vergi kaybı var. Keşke çalıştırılsaydı. 3 milyar dolar devletin kasasına girerdi. İnşallah bundan sonra tesislerimiz çalışıyor. Bugün Bozüyük'te işçi bulamıyoruz. Çok şükür bu tesisler çalıştı ama işçi adedi azaldı. 4 senedir çalışmayan makinalar paslandı. Yeniden fabrika kurmak zorunda kaldık. İnşallah sonu iyi gelecek.

“Üreticilerin durumu hiç iyi değil”

Başbakan çok geziyor, oralarda çok dost ahbap ediniyor. Onun da faydası var. Böylece ülke dünyaya da tanınıyor. İnşaat sektörü iyi gidiyor. İnşallah bu sene biraz düze çıkarız. Sanayinin üreticinin durumu hiç iyi değil. Eskiden fabrika yapmaya teşvik vardı. 10 senedir teşvik falan kalmadı. Bizim teşvik alacağımız vardı. Doğu ve Güneydoğu'ya bile yatırım yaptık ama teşvik alamadık. Seneye tekrar sanayi üretimi artacak ve teşvik olacak diyorlar. Ama ortada bir şey yok”
Editör: TE Bilişim