Cafer Elmas


          6 aydır Bilecik M tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bozüyük Belediyesi eski Başkanı Ahmet Berberoğlu, dün yeniden hakim karşısına çıktı.

Adliye girişinde kendini bekleyen yakınlarını selamlayarak gülücükler atan ve moralinin iyi olduğu gözlenen Berberoğlu’nun kilo verdiği ise gözlerden kaçmadı.

Sabah saat 11.00’de başlayan mahkeme saat 13.15’te sona erdi ve görülen duruşma sonucunda tutuklu bulunan Bozüyük Belediyesi eski Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yaslan’ın tutukluluklarının devamına karar verildi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 11.10.2013 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama da bulunan ve feryat eden Ahmet Berberoğlu’nun eşi Serpil Berberoğlu, eşinin haksız yere cezaevinde bulunduğunu  adaletin ayaklar altına alındığına bir kez daha şahit olduğunu söyledi.

Serpil Berberoğlu, eşinin bu yapılanları hak etmediğini, eşinin Kandil’den gelmediğini belirterek, ‘eşim Ahmet Berberoğlu’nun mahkemesinden çıktım. Adaletin ayaklar altına serildiğine bir kez daha şahit oluyorum. Adaletin ayaklar altına alınması beni inanın çok üzüyor. Eşim bunları haketmiyor. Bozüyük’ün bağrından çıkan, o sizin küçük Ahmet’inizdi. O Kandil’den gelen değil. Ayaklar altına serildi benim eşim. Hiç mi haysiyeti şerefi yoktu? Sırf seçime girmesin diye benim eşim burada tutuluyor. Benim eşim seçime girmeyeceğini her yerde beyan etti. Bunu söylemesine rağmen, sırf seçim yatırımı, seçim kampanyası yapılsın diye, hak etmeyen kişiler şu anda Belediye’de boy gösterisi yapıyor. Sabır acıdır. Ama meyvesi çok tatlı. Allah sabredenlerle beraber. Sonunda gülen yine biz olacağız, siz değil. Sizin bu mahkeme kapılarında boy gösterdiğiniz günleri de, biz değil, mağdur olan Belediye Başkanları ve asker eşleri, tüm cezaevleri ve mahkeme kapıları önünde sizin de ağladığınız günleri görmek bize nasip olacak inşallah’ dedi.

Berberoğlu’nun Avukatı Şenol Özel ise gazetecilere yaptığı açıklamada, adil olmayan bir tutuklama kararı olduğunu söylerken müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu.

Avukat Özel, ‘Sayın Ahmet Berberoğlu’nun bugünkü duruşmasında yine  tahliye kararı çıkmadı. Biz bugün ümitliydik, çünkü geçen celse mahkeme hiçbir tutuklunun görüşmesine gün vermeksizin direk duruşma yapmıştı. Bu bizim tahliye ihmalini arttırmıştı. Bu sefer her nedense soruşturma 18 Eylül’e görüşme günü attı. 11 Ekim 2013 tarihine de duruşmayı erteledi. Dosya kapsamı oluşup bittiği halde savunmalarımızı sunduk, uzun vadede bir ceza çıkacağı kanaati olmamakla beraber bir Belediye Başkanı açısından suçlamanın fazla olduğu kanaatindeyim. Maalesef geldiğimiz noktada tahliyenin olmaması ön yargıların yıkılmadığı olarak değerlendiriyorum. Sayın başkanım seçimle ilgili olarak çalışmalarını başlama dönemi yaklaşık bu yıl sonunda bitecek. Dolayısıyla Ekim ayındaki duruşmada tahliye olursa siyasi hayata devam etme arzusunda kendisi. Bu konuda çalışmalara da başladı az-çok. Hukukun siyasi çalışmaları engelleyecek bir yapıya dönüşmemesi ve insanların özgür yargılanmasına ilişkin olan Avrupa Hukuku, Ceza Hukuku ilkelerini de vurgulayarak tahliye etmesini beklemekten başka çare yok. Her duruşmadan sonra artık klasikleşti üzgünüm diyorum başka bir şey diyemiyorum, bu sefer daha çok üzgünüm, adil olmayan bir tutuklama kararı verildiğini düşünüyorum. Umarım bir dahaki celseye özgür olduğu bir ortamda tekrar röportaj yaparız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim