Cafer Elmas

Önceki gün CHP’de sürpriz bir milletvekili aday adayı ortaya çıktı. Uzun yıllardır Fransa’da yaşayan Metalürji Mühendisi Muhsin Karakoç, Bilecik’ten CHP milletvekili aday adayı oldu. Başvurusunu CHP Genel Merkezi’ne yapan Karakoç, CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel ile birlikte CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bozüyük doğumlu olduğunu söyleyen Karakoç, 2005 yılında Bozüyük CHP’de yönetim kuruluna girdiğini ve milletvekili aday adaylığı başvurusunu babasının teşviki ile yaptığını söyledi. Karakoç, Bozüyük ve Bilecik için sadece sosyal anlamda değil; çevre, iş güvenliği ve sağlığı, sanayicilik, özgürlük, kardeşlik gibi önemli konularda da çalışacağını belirtti.


Karakoç, milletvekilliği maaşlarının yüksekliğine dikkat çekerek, “Durumlara farklı yaklaşmak istiyorum. Sadece politik değil, tekniği de yanında getirmek istiyorum. Halk yüzde 5 zam zor alırken milletvekilleri yüzde 50 zam alıyor. Bu anlaşılacak bir şey değil. Bazı konuları farklı ortama taşımak istiyorum. Onun için aday adaylığı için başvurdum.” ifadelerini kullandı.  Karakoç gazetemize yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“1964 Bozüyük doğumluyum. Avrupa’da metalürji mühendisi olarak mastır yaptım.  Uzun süre Türkiye’de de çalıştım. Teknik anlamda Türkiye’ye katkılarım oldu. İki kızım var onlarda eğitim görüyor. Biri Tıp Fakültesi öğrencisi diğeri lise öğrencisidir.

2005 yılında Türkiye’ye geldiğimde Bozüyük’te CHP yönetim kurulunda kayıtlıydım. O zaman Bozüyük CHP’nin web sitesini kurdum. Son zamanlarda Türkiye’nin gelişmesi ile beraber, babam da kıvılcımı yaktı. Aslen Bozüyüklüyüm. Bozüyük ve Bilecik için sadece sosyal anlamda değil; çevre, iş güvenliği ve sağlığı, sanayicilik, özgürlük, kardeşlik gibi önemli konular var. Halk yüzde 5 zam zor alırken milletvekilleri yüzde 50 zam alıyor. Bu anlaşılacak bir şey değil. Bazı konuları farklı ortama taşımak istiyorum. Onun için aday adaylığı için başvurdum. 


4 Dil biliyorum. 14 sene Fransa’da, 6 sene İsviçre’de, 9 sene Türkiye’de çalıştım. Arkadaşlarım ve dernekler için Avrupa’da ve Türkiye’de web siteleri yapıyorum. İnsan olmak sadece para işi değil. Para ile insan olunmuyor. Para ile özgürlüğü, kardeşliği alamazsınız. 

Editör: TE Bilişim