Gamze Elmas

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim bürosunun açılış için Bozüyük'e geldi. Kalabalık bir partili grubu ve vatandaşların katıldığı seçim bürosunun açılışında CHP Milletvekili adayı Hüseyin Elmas, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Bozüyüklülere seslendiler. Ziyaretinde CHP Genel Merkezinin 1 Kasım seçimleri için yaptırdığı anketin sonuçlarını da paylaşan İnce, kamuoyu yoklamasında Bilecik’te CHP’nin 1. parti çıktığını söyledi.

Açılışta Bozüyük halkına seslenen Yaşar Tüzün, konuşmasına Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirerek başladı ve “Bu her ne kadar bir açılış toplantısı olsa da, aslında bir terörü lanetleme toplantısıdır” dedi. 7 Haziran seçimleri için Bozüyük halkına bir kez daha teşekkür eden Tüzün, “Bozüyük olarak ne kadar gurur duysanız azdır” dedi ve 1 Kasım’da Bozüyük’te CHP’nin oylarını ikiye katlayarak bir kez daha birinci parti olacağını söyledi.

Daha sonra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuşma yaparak çok sert mesajlar verdi. Daha önceden söz verdiği için Bozüyük'e geldiğini belirten İnce, ülkenin başkentinde bombalar patlarken 47 vatandaş yaşamını yitirmişken, Bozüyük'te amacının iktidarı yıpratmak, onu zora sokmak olmadığını belirterek konuşmasına başladı. İnce, "ama hiç kimse de kusura bakmasın bu memleketi de ne hale getirdiklerini herkes görsün" dedi.

            İnce, "2002'de terörü yenmiş, terör örgütü liderini yargılamış bir Türkiye vardı. TC hükümetine yalvaran bir PKK başkanı vardı. Bugünse ortaklık kurulan bir PKK lideri var. 2002'deki şehit sayımıza bakın, bugün artık 1-2 bunları saymıyoruz 20-50 bunlardan bahsediyoruz. Memleketi ne hale getirdiler hep birlikte görüyoruz. Kendi Bakanının kolundaki 750 milyarlık saati görmeyip, işçinin elindeki 150 liralık telefonu gören adamdan Başbakan olur mu? Cumhurbaşkanının oğlunun elindeki pusete bak. Bismillah bütün Müslümanların günde onlarca kez söylediği bir kelime hepimiz için anahtar bir kelime. Arkadaşımız müracaat etti YSK'ya itiraz etti ve bu kullanılamaz dedi. Bu sefer çıktılar CHP Bismillah’ı yasaklattı dediler. Bunlar böyle yalancı ve yüzsüz. CHP'nin itirazı Bismillah’a değil utanmaz adamlar Bismillah'tan şarkı yaptınız, ona bizim itirazımız. Bunlar geçtiğimiz günlerde Kuran-ı Kerim'den pasta yapmışlardır değil mi?

Arazileri yediler, limanları yediler, TÜPRAŞ'ı yediler, SEKA'yı yediler, memleketin bütün arazilerini yediler sonra Kuran-ı Kerim'den pasta yaptılar acıkınca onu da yediler. Bunların ne insanlığı insanlık, ne Müslümanlığı Müslümanlık. Kaçak sarayda oturanın tek derdi var oda kendisi. Ben yoksam diyor 70 milyon, 80 milyon yansın diyor. Türkiye kan gölüne dönmüş, başkentin ortasında bombalar patlıyor. Nerede ne yapılacağı günler öncesinden belli. Nasıl oluyor da bu ülkenin MİT'i, Jandarması, Emniyeti bunu nasıl göremiyor, nasıl olur böyle bir şey. Bilecik'e inanmış bir kardeşim var o da Yaşar Tüzün. Benim partideki en eski arkadaşım. Sadece Yaşar değil bu sefer 2 kişi birden gelsinler. Ben bu bölgeyi iyi bilirim. Bozüyük'te bu potansiyeli ben görüyorum. Bozüyük'ü İzmir gibi yapabiliriz. Bozüyüklüler memleketin durumu ortada ülkeyi ne hale getirdiler görüyorsunuz.

Muharrem İnce ne söylemişti dersiniz. Şu önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bazılarınızın torunları, çocukları babamda AKP'ye oy vermişti diyemeyecek utanacaklar, kaçacak onlar bu ülkeden kaçacak. Bozüyüklüler gelin bu memleketi düzlüğe çıkaralım, bu böyle gitmez. Hani ne diyor şair "Hasan dağı arpalıktır eğer saman yürürse, her derede bir değirmen eğer suyu gelirse, her köylüden bir tavuk eğer köylü verirse, güzel gidiş bu gidiş eğer sonu gelirse diyor. Bu millet bu ülkenin kaderine el koymalı. Her yer seçim bölgesi olarak düşünülmelidir. Zaten bu memlekette demokrasi mücadelesini biz veririz, işkenceyi biz çekeriz, işten biz atılırız, biz sürünürüz sağcılarda kaymağını yer. Benden size söz, sürekli geleceğim Bozüyük'e seçimimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Muharrem İnce, Yaşar Tüzün, Hüseyin Elmas ve davetliler hep birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiler. 

Editör: TE Bilişim