Cafer Elmas

Kalabalık  ve coşkulu partililerine seslenen Torun, 4 projesini partilileri ile paylaşırken 96 projesinin daha olduğunu onları da önümüzdeki günlerde paylaşacağını belirtti. Torun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Mart 2014’teki politikası ve projeleri bu şemsiye altında olarak çevreye duyarlı olmak kaydıyla Bozüyük’te zenginlik üreterek, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve üretilen zenginliği bütün Bozüyük’te yaşayan hemşerilerimiz arasında adil paylaşmak için yola çıktıklarını aktardı.

Metin Torun, 12’den sonra yalnız değilsiniz projesi kapsamında gece saat 12’den sonra Bozüyük’te her yere ulaşımın sağlanacağını, sivil toplum kuruluşları  ile oluşturulacak 60 kişilik heyet ile hey ay düzenlenene belediye meclis toplantılarından 3 gün önce bir araya gelip Bozüyük’ün sorunlarını masaya yatırıp özelikle muhtarların  söylenmeyin söyleyin ortamı yaratacaklarını, Bozüyük’te sorun olarak görülen kapalı Pazar’ın  sorununu ortadan kaldıracaklarını ve kapalı pazarı kaldıracaklarını ve 1988 yılından bugüne sorun olan seramik yolunu açacaklarını söyledi.

Metin Torun, “İlçe Başkanlığı adaylığımı açıklarken konuşmamda 2014 Belediye Başkan adaylığı olduğumu izlerle paylaşmıştım. İşte bu geçen sürede 22 Aralıkta CHP parti meclisi onayıyla Belediye Başkan adayı olarak Bozüyük’te görevi aldım.

Bu görevi alma noktasındaki geçen iki yılda benle beraber olan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine kongre de benim parola olarak söylediğim Cumhuriyet Halk Partisi Halkın içindeyiz noktasından çıkacak, halkın ta kendisi olacak demiştim. Biz tam 24 ayda Bozüyük’teki 44 köyü, 8 tane mahalleyi, 24 tane camiyi, 64 tane kahvehaneyi, hep beraber bütün üyelerimizle dolaştık. Herkesin derdini dinledik, işte o günlerde verdiğimiz sözleri tutarak 22 Aralık’a geldik. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 1500 üyemiz tek tek arandı ve bu üyelerimizden 1000 tanesi dedi ki; “30 Martta gönüllü olarak sizin için çalışacağım” dediler. Bu arkadaşlarımıza baktığımızda seçimleri almak için bulanık suda seçmenle buluşma noktasında olmaması gerektiğini düşünüyor. 2 Eylül 2013 tarihinde başlayıp 27 Aralık’a kadar tam 54 kere 10 kişiyi geçmeyen 500 kişiyle eğitimde buluştuk.

Bizim 2014 politikamızda bir politika belirlemeden, bir şemsiye belirlemeden biz seçmenin önüne çıkmak istemedik. 15 arkadaşımızla politika belirledik, 500 kişinin de onayını aldık. Cumhuriyet Halk Partisinin 30 Mart 2014’teki politikası ve projeleri bu şemsiye altında olacak. Çevreye duyarlı olmak kaydıyla Bozüyük’te zenginlik üreterek, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve üretilen zenginliği bütün Bozüyük’te yaşayan hemşerilerimiz arasında adil paylaşmak için yola çıktık.


Birde bu arkadaşlarımızla stratejik planlarımızı paylaştık. Bizim 30 Marttaki hedefimiz Bozüyük Belediye Başkanlığını almak ve en az 16 Belediye Meclis üyelisiyle Cumhuriyet Halk Partisini Bozüyük Belediyesinde temsil etmek, bizim ana hedefimizdir.

Bozüyük’te bildiğiniz üzere 47 bin seçmen var. Sizlerden ricam kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, geçmişte ne duyduysanız unutarak, u 47 bin seçmenle lütfen CHP’nin bütün politikalarını, projelerini paylaşın. Biz 47 bin oya talibiz. Yıllardır Bozüyük’te barış ortamının olmadığını biliyorsunuz. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük’te barış ortamını, 47 bin insanı da ötekileştirmeden, 16 bin tane yavrumuzu da kucaklayarak bu barış ortamını getirecek.

1.   PROJE: “12’DEN SONRA YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Bozüyük için, bu akşam 4 tane proje paylaşmak istiyorum. Bozüyük’te yaşayan herkes biliyor ki, saat gece 24.00’da  dolmuşlar bitiyor, Sabah ise 07.00’da başlıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki, Bozüyük’teki 21 bin haneye, fakire, zengine, 24’ten sonra yalnız değilsiniz. Çünkü Yediler mahallesindeki, bir evladımız ateşlendiğinde 4 Eylül Mahallesindeki bir eczaneden 55 TL ye gidip gelebiliyor. Şunu unutmayın ki, Bozüyük’te 4000 tane evladımız, emekçimiz, 12.00-08.00 mesaisinde çalışıyor. Onların ailesi evde yalnız, eğer belediyeyi ararsanız, 2 ay süre istiyoruz, ekibimiz hazır, hazırlıklarımızı da yaptık, “12’den sonra yalnız değilsiniz” hizmetini başlatıyoruz.

2. PROJE: “SÖYLENMEYİN-SÖYLEYİN”

Ben 5 yıldır Belediye Meclis üyesiyim. Bozüyük’te en büyük eksikliklerden birisi de biri başkan oluyor 25 tane de belediye meclis üyesi oluyor. Bunlara mahkum bir Bozüyük oluyor. Burada her kim olursa olsun bu işletme körlüğüne kadar gidiyor. Ben 5 yıldır nasıl çözeriz diye düşündüğümde; bizim 8 tane muhtarlarıyla birlikte  mahallemiz var. Yaklaşık 60’a yakın STK’larımız var. 6’ya yakın siyasi parti ilçe başkanlarımız var. Şunun sözünü veriyorum: “Eğer Belediye Başkanı olursak, Belediye Meclis toplantılarından 2 gün önce bu 60 kişi toplanıp, 25 tane Belediye Meclis üyesi ve başkanına, muhakkak bir tane Bozüyük’te olan olaylar için  önerge vermek zorundalar. Çünkü bakıyorsunuz herhangi bir derneğin başkanı belediyenin hizmetlerinden şikayet ediyor, muhtar diyor ki; benim mahalleme gelmedi. Biz çok sesli Belediye Meclis Toplantısından önce Bozüyük konuşulacak. Yani artık “söylenmeyin-söyleyin” diyoruz.

3. PROJE: “KAPALI PAZAR YERİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINDA KALKACAK”

Üçüncü önemli ve Bozüyük için büyük sorun olan konumuz ise, Bozüyük’te bir sendrom var. Kapalı Pazar Yeri Sendromu %99 sorun. 30 Mart’tan sonra mühendislerimiz çalışıyor, kimseyi mağdur etmeden bu Bozüyük için sorun olan Kapalı Pazar Yeri Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kalkacak. Bunun sözünü veriyoruz kapalı Pazar yeri sorun olmaktan çıkacak.

4. PROJE: “SERAMİK YOLU AÇILACAK”

Dördüncüsü ise, Bozüyük’te 1988 yılından beri bir sorun var. Bozüyük ikiye ayrılmış, saraycık caddesinden bağlanıyor, kapalı Pazar’ın oradan bağlanıyor. Size söz veriyorum. Bunun maliyeti 25 yılda 30 Milyon TL. Benzin, mazot vatandaşımızın cebinden çıkıyor. Seramik Yolu açılacak. Bu akşam için bu 4 proje ile olduk ama 96 tane daha var. Ocak-Şubat- Mart’ta bunları açıklayacağız” dedi

Editör: TE Bilişim