Cafer Elmas

Bozüyük'te işadamı ve eski Milli tekvandocu Hakan Köprülü’yü kaçırıp bir bağ evinde darp eden, yüklü miktarda para isteyip vermemesi ve polise gitmesi durumunda ailesini ve kendisini ölümle tehdit eden şahıslardan 4’ü tutuklanarak cezaevine konuldu. İddialara göre, polis üniformasıyla Köprülü’nün evine giderek kapısını çalan şahıslar, “hakkında göz altı kararı var” diyerek işadamını ellerini kelepçeleyip arabaya bindirdi, ardından da Bozüyük yakınlarında bir bağ evine götürdü. Köprülü'nün ellerini bağlandıktan sonra darp eden şahıslar, yüklü miktarda para istediler ve “Eğer polise gidersen seni ve aileni öldürürüz” diye tehdit ettiler.

Bozüyük gündemini günlerdir meşgul eden şok iddialar sonrası olay Emniyete yansıdı ve emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sonrası Bozüyük ve Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, değişik illerde yaptıkları çalışmalar ve operasyonlar sonucunda Mahmut Ö, Salih H ve Ayhan C.ve Gökhan A. olmak üzere 4 kişiyi gözaltına aldı.  Şüphelilerin birinin Bilecikli diğerlerinin Ankaralı olduğu öğrenilirken, şüpheliler ayrı ayrı Pazaryeri, Bodrum, Eskişehir ve Ankara'da yakalandı.

 Bu olaya karıştığı öğrenilen ,3 adam öldürme, 5 kurşunlama, 2 yağma, çok sayıda yaralama ve uyuşturucu olayları olmak üzere toplam 41 suç kaydı bulunan Fatih A. (32), 14.04.2015 tarihinde Eskişehir’de yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları çalışmaların devamında; 27.05.2015 günü Bozüyük Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gerçekleştirilen eş zamanlı müşterek operasyon ile ‘gasp’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından aranan 4 zanlı daha yakalandı.

Operasyonlarda; 6136 SKM, yaralama, tehdit gibi suçlardan 7 adet sabıka kaydı bulunan Mahmut Ö. (29) Muğla-Milas ilçesinde, silahla yaralama ve tehdit gibi suçlardan 8 adet sabıka kaydı bulunan Salih H. (36) Ankara’da,  silahla yaralama ve tehdit gibi suçlardan 6 adet sabıka kaydı bulunan Ayhan C. (48) Eskişehir’de, muhafaza görevini kötüye kullanma, kasten öldürme suçlarından 2 adet sabıka kaydı bulunan Gökhan A. (34) Bozüyük’te yakalandı.

Dün mahkemeye çıkarılan zanlılardan Mahmut Ö, Salih H ve Ayhan C. tutuklanarak Bilecik kapalı cezaevine sevk edilirken, Gökhan A. serbest bırakıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet polis yeleği, 2 adet polis metal kokartı, 2 adet kelepçe, 2 adet polis şapkası ele geçirildi.

Bu olay Bozüyük kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Darp olayında bazı siyasi kişilerin azmettirici olarak adı geçtiği de iddialar arasında yer alırken, olayın Milli tekvandocu Hakan Köprülü’nün çalıştırdığı işyeri ile ilgili bir takım sıkıntılar yüzünden olabileceği iddia edilmişti.

Not: Olayı Yarın Gazetesi olarak 2 aydır bilmemize rağmen,ü Emniyetin yapacağı operasyonları sekteye uğratmamak adına haber yapmadığımızı kamuoyuna bildiririz.

Editör: TE Bilişim